2019-es Hongkongi Oktatási és KarrierExpó

Publikálva: 2019. február 19.

Magyarország Főkonzulátusa harmadik alkalommal képviseltette magát a Hongkongi Oktatási és Karrier Expón a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásának köszönhetően. Kijelölt cél volt, hogy bemutassuk a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, valamint népszerűsítsük a 2016 decemberében Hongkong és Magyarország között született Working Holiday Megállapodást.

A 2019. január 24-27. között 29. alkalommal megrendezésre kerülő expón 22 ország 870 oktatási intézménye, kormányzati részlege, kereskedelmi szervezete és szakmai testülete mutatkozott be, azzal a céllal, hogy kiemelkedő képességű hallgatókat, illetve alkalmazottakat toborozzon. A szervező, a Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) célja, hogy a hongkongi fiatalok nemzetközi kitekintését még szélesebb körben növelje. Ennek megfelelően egy úgynevezett “International Exchange Village” részen belül ingyenes bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a hongkongi főkonzulátussal rendelkező országoknak.

 

Az expó kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy Magyarország nagy tradícióval rendelkező, kiváló minőségű oktatási intézményeit megismertesse a külföldi továbbtanulási lehetőségek iránt érdeklődő hongkongi közönséggel. A négy napos rendezvény alatt több száz érdeklődő - javarészt egyetemisták, egyetemi professzorok, középiskolások és szüleik, valamint középiskolai tanárok - kereste fel a magyar standot, hogy tájékozódjon a magyarországi idegen nyelvű felsőfokú képzési lehetőségekről.

 

Az idén interaktív feladatokkal, többek között Rubik kocka kirakó versennyel vártuk az érdeklődő fiatalokat. A kezdeményezés a vártnál is nagyobb sikert hozott: a Hongkongban nagyon népszerű Rubik kockának köszönhetően sikerült elérnünk, hogy az érdeklődő fiatalok hosszabb időt töltsenek el a standunknál, nagyobb érdeklődést tanúsítsanak, és ezáltal vonzóbb célponttá váljunk a passzívabb érdeklődők számára is. További célunk volt, hogy belehelyezzük a köztudatba a tényt, hogy a Rubik kocka magyar találmány, amit sajnálatos módon népszerűsége ellenére nagyon kevesen tudnak a helybeliek közül.

 

KKM

Menü

Főoldal

Navigáció