Hírek

A magyar V4 elnökség ünnepélyes lezárása a tudománydiplomácia és a kultúra jegyében

Publikálva: 2018. július 4.

Magyarország 2017/2018-as V4-elnökségét méltóképpen, egy három elemből álló, a tudománydiplomácia és a kultúra jegyében született rendezvénysorozattal zárta le Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége.

Tovább a teljes cikkre

Az E-Mobi Nonprofit Kft. és a Zone Klaszter Nonprofit Kft. delegációs látogatása és bemutatkozása az Ecomotion Smart Transportation járműipari innovációs konferencián

Publikálva: 2018. július 4.

Az Ecomotion Smart Transportation Community által a járműipar jövőjéről szóló 2018. május 23-i globális konferencián az E-Mobi Nonprofit Kft. és a Zone Klaszter Nonprofit Kft. vett részt. Az esemény a tel-avivi magyar nagykövetség szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Hazai nemesítésű cseresznyefák bemutatása Németországban

Publikálva: 2018. június 26.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) Gyümölcstermesztési Kutatóközpontja június 19-20. között a K+F+I együttműködés keretében látogatást tett Kettigben (Hessen) a Gräb faiskolában.

Tovább a teljes cikkre

The V4 and Israel launching training program for innovative entrepreneurs

Publikálva: 2018. június 20.

A Memorandum of Understanding on Training Cooperation in the Field of Innovation between the Visegrad countries (V4), the State of Israel and the International Visegrad Fund was signed in Jerusalem on 18 June 2018.

Tovább a teljes cikkre

Az első világháborúra emlékező rendezvénysorozat Szkopjében

Publikálva: 2018. június 18.

2018. május 17-29 között Magyarország Szkopjei Nagykövetsége négy részből álló programsorozatot szervezett az első világháború utolsó évének és a magyar hősök emlékünnepéhez kötődően Macedóniában.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a dublini Futurescope kiállításon

Publikálva: 2018. június 13.

A sikeres 2017. évi magyar megjelenés alapján a dublini magyar nagykövetség kezdeményezte a 2018. évi Futurescope-on való részvételt. A részvétel célja a magyar startupok nemzetközi színtéren való bemutatkozásának segítése, innovatív vállalkozások külföldi bemutatása volt a célközönségének.

Tovább a teljes cikkre

Gyürky György kísérleti fizikus előadása a Belgiumi Magyar Tudósklub keretében

Publikálva: 2018. május 31.

A brüsszeli magyar nagykövetség, a brüsszeli Balassi Intézet és a Belgiumi Magyar Tudós Klub együttműködésében és a Tudósklub rendezvénysorozat keretében „Csillagok: a természet erőművei és vegykonyhái” címmel nukleáris asztrofizikai előadásra került sor 2018. május 29-én.

Tovább a teljes cikkre

Az MTA Wigner- ESA TTO delegációjának látogatása Torontoban

Publikálva: 2018. május 30.

2018. április 29. és május 4. között Torontoban tartózkodott az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont ESA Technológia Transzfer Program Iroda (továbbiakban ESA TTO) vezetője Tandi Zsuzsanna és munkatársa Ötvös Edina. A program célja az ESA TTO által képviselt űrtechnológiák bemutatása, kanadai befektetők bevonása a júliusban megnyíló ESA Üzleti Inkubátorház munkájába és a helyi start-up ökoszisztémával való kapcsolatépítés volt.

Tovább a teljes cikkre

European Higher Education Fair (EHEF) 2018 felsőoktatási kiállítás Tokió

Publikálva: 2018. május 30.

Az European Higher Education Fair (EHEF) felsőoktatási kiállítás idén hetedik alkalommal került megrendezésre az Európai Unió Tokiói Képviseletének szervezésében, 2018. május 18-20. között. A magyar megjelenés a tokiói magyar nagykövetség szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar jelenlét a Romanian Design Weeken

Publikálva: 2018. május 30.

A Romanian Design Week a legjelentősebb formatervezői seregszemle Romániában, melyen a tavalyi Shaping Hungary és Mercedes Design kiállítások után idén a MOME Design Intézete és Média Intézete három kiállítását mutatta be a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet. A hangsúlyos magyar jelenlétet erősítette a MOME három tanszékvezetője és a Design Intézet igazgatójának jelenléte is. A rendezvényen való részvétel a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció