Hírek

Semmelweis Emlékév keretében megrendezett tudományos szimpózium Stuttgartban

Publikálva: 2018. október 24.

2018. október 15-én Balassi Intézetünk tudományos szimpóziumot szervezett a Semmelweis Emlékév keretében, Robert Bosch Stiftung és Ausztria Tiszteletbeli Konzulátusának együttműködésével a stuttgarti Magyar Kulturális Intézetben.

Tovább a teljes cikkre

Hazai startupok részvétele a Ruhr Summit-on Bochumban

Publikálva: 2018. október 19.

2018 október 10-12. között, Bochumban került megrendezésre a Ruhr-vidék legnagyobb kiállítással és B2B találkozókkal összekötött startup konferenciája a RuhrSummit. Az eseményen idén először hazai startupok is részt vettek a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) szervezésében.

Tovább a teljes cikkre

Shaping Hungary: Design in the 21st Century dizájnkiállítás kiállítás megnyitója a „Magyar napok” keretében Rigában

Publikálva: 2018. október 19.

A lettországi „Magyar napok” 5. programjaként, 2018. október 17-én nyitotta meg kapuit a „Shaping Hungary: Design in the 21st Century” című vándorkiállítás Magyarország Rigai Nagykövetségének és a Tudománydiplomáciai Főosztály közreműködésével a Lett Nemzeti Könyvtár külföldi könyveknek fenntartott olvasótermében.

Tovább a teljes cikkre

IV. Nemzetközi Magyar Őstörténeti Konferencia Kazanban

Publikálva: 2018. október 17.

Kazanban 2018. október 15-19. között Magyarország Kazani Főkonzulátusának társszervezésében került megrendezésre a IV. Magyar Őstörténeti Nemzetközi Konferencia magyar, orosz, moldáv, kazah és ukrán régészek részvételével.

Tovább a teljes cikkre

Svéd-magyar egészségipari szimpózium és üzleti találkozó Stockholmban

Publikálva: 2018. október 17.

Magyarország Stockholmi Nagykövetsége a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával a magyar egészségipari befektetések előmozdítása, a magyar cégek svédországi bemutatása érdekében 2018. október 2-án magyar-svéd E-health és MedTech egészségipari szimpóziumot és üzletember találkozót szervezett a svéd egészségipar nemzetközi kapcsolatainak erősítéséért felelős platformmal, a Swecare-rel együttműködve.

Tovább a teljes cikkre

Magyar start-up bemutatása Svájcban

Publikálva: 2018. október 17.

2018. szeptember 25-26-án került megrendezésre Bernben Svájc egyik legjelentősebb start-up rendezvénye, a Starupdays.

Tovább a teljes cikkre

2018. évi XIII. Design Week Tallinn-ban

Publikálva: 2018. október 17.

A Tallinn Dizájnfesztivál rendezvényre, idén 13. alkalommal szeptember 10 és 16. között került sor. A fesztivál témája az emberi városok (Human Cities) volt, ennek érdekében a résztvevő dizájnerek, építészek, urbanisták és tervezők a fenntarthatóbb és emberbarát városi környezet bemutatására törekedtek.

Tovább a teljes cikkre

A Stipendium Hungaricum ösztöndíj program promóciója a Montenegrói Egyetem nyílt napján Podgoricában

Publikálva: 2018. október 10.

2018. október 10-én a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával Magyarország Podgoricai Nagykövetsége a Podgoricai Egyetem (UCG) Rektori Hivatala szervezésében részt vett az egyetem nemzetközi ösztöndíjakat népszerűsítő nyílt napján.

Tovább a teljes cikkre

„INNOVATION DIALOGUE LITHUANIA - HUNGARY” üzleti-szakmai rendezvény Vilniusban

Publikálva: 2018. október 10.

A litván Tudományos, Innovációs és Technológiai Hivatallal (MITA) együttműködésben, illetve a Magyar Innovációs Szövetség szakmai továbbá a Tudománydiplomáciai Főosztály anyagi támogatása mellett nagykövetségünk Vilniusban 2018. október 4-én rendezte meg az „INNOVATION DIALOGUE LITHUANIA - HUNGARY” elnevezésű üzleti-szakmai rendezvényt.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-kínai űrkutatási kapcsolatok elmélyítését célzó előadássorozat Pekingben

Publikálva: 2018. október 9.

2018. szeptember 17-19. között került megrendezésre a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály (TDF) támogatásában és a pekingi TéT szakdiplomata szervezésében a magyar-kínai űrkutatási kapcsolatok elmélyítését szolgáló rendkívül eredményes szakmai programsorozat.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció