Hírek

Dr. Kóspál Ágnes előadása a Belgiumi Magyar Tudósklub keretében

Publikálva: 2019. március 19.

A Brüsszeli Magyar Nagykövetség, a Brüsszeli Balassi Intézet és a Belgiumi Magyar Tudós Klub együttműködésében került sor a „A fiatal csillagok láthatatlan fénye” című tudományos előadásra 2019. március 12-én a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Izraeli KFI Együttműködési Pályázat Partnerkereső Workshop Tel-Aviv-ban

Publikálva: 2019. március 18.

Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv magyar és izraeli partnereivel tájékoztató és a partnerkeresést támogató konzorciumépítő workshopot szervezett 2019. március 13-14. között.

Tovább a teljes cikkre

Az AAAS éves találkozója

Publikálva: 2019. március 5.

2019. február 14-17 között került megrendezésre az AAAS (American Association for the Advancement of Science) idei éves találkozója Science Transcending Boundaries címmel, melyen a New Yorki Főkonzulátus a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával vett részt. Az AAAS a világ legnagyobb tudománynépszerűsítő szakmai szervezete, a Science magazin kiadója. A tudományos összejövetel és a kapcsolódó kiállítás 8-12 000 főt vonzott.

Tovább a teljes cikkre

Magyar startup-ok részvétele a párizsi TechInnov üzletember-találkozón és nagykövetségi kísérő rendezvényen

Publikálva: 2019. február 26.

Négy magyar startup képviselője a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával nagy sikerrel vett részt a párizsi TechInnov innovációs üzletember-találkozón február 14-én, amelyet megelőzően a Nagykövetség külgazdasági irodája kerekasztal beszélgetést szervezett a startup ökoszisztémát jól ismerő franciaországi partnerek részvételével.

Tovább a teljes cikkre

2019-es Hongkongi Oktatási és KarrierExpó

Publikálva: 2019. február 19.

Magyarország Főkonzulátusa harmadik alkalommal képviseltette magát a Hongkongi Oktatási és Karrier Expón a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásának köszönhetően. Kijelölt cél volt, hogy bemutassuk a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, valamint népszerűsítsük a 2016 decemberében Hongkong és Magyarország között született Working Holiday Megállapodást.

Tovább a teljes cikkre

Oktatási kiállítás Kazanban

Publikálva: 2019. február 11.

2019. február 6-8. között a „Kazanszkaja Jarmarka” vásár- és kiállítóközpontban került megrendezésre az „Oktatás-Karrier” elnevezésű kiállítás, melyen Főkonzulátusunk a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával önálló standdal jelent meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar startup vállalkozások bemutatkozása a düsseldorf-i Digital Demo Day –en

Publikálva: 2019. február 11.

Sikeresen szerepeltek a magyar cégek Észak Rajna Vesztfália legnagyobb IoT startup eseményén, a Digital Demo Day-en 2019. február 7-én Düsseldorfban többek között a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásának köszönhetően. A rendezvényen immár második alkalommal jelent meg magyar nemzeti stand, melynek szervezésében idén a Főkonzulátus mellett a Startup Campus is aktívan részt vett.

Tovább a teljes cikkre

Akvakulturális Konferencia és kapcsolódó események Indonéziában

Publikálva: 2019. február 11.

2019. január 28. és február 2. között dr. Halasi-Kovács Béla, a NAIK Halászati Kutatóintézet intézetigazgatója szakmai programokon vett részt Indonéziában. A találkozók és rendezvények kiváló lehetőségnek bizonyultak a térségben való láthatóságunk növelésére, illetve a szakmai és tudományos kapcsolatok elmélyítésére.

Tovább a teljes cikkre

Népi játék forráskutatása Észtországban

Publikálva: 2019. február 6.

Dr. Sándor Ildikó néprajzkutató, mesemondó, a Magyar Tánctudományi Egyetem docense 2019. január 19. és 28. között végzett népi játék forráskutatást a tartui Folklór archívumban a KKM Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával.

Tovább a teljes cikkre

Beregszászi egészségturisztikai és orvostechnikai konferencia

Publikálva: 2019. január 30.

2019. január 24-én Magyarország Beregszázi Konzulátusa és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának égisze alatt működő Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Beregszászi Képviseleti Irodája együttes szervezésében a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával megrendezésre került az „Orvostudomány, gyógyturizmus és orvostechnika” c. konferencia és üzletembertalálkozó. A rendezvényt Íjgyártó István kijevi nagykövet nyitotta meg.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció