Hírek

Eredményes magyar megjelenéssel zárult a Techfest – Bombay 2017 Fesztivál

Publikálva: 2018. január 4.

2017. december 29-31. között immár 20. alkalommal került megrendezésre Mumbaiban, az Indian Institute of Technology (IIT) egyetemi campusának területén a Techfest – Bombay 2017 Fesztivál, Ázsia legnagyobb, diákok által szervezett műszaki-tudományos-technológiai kiállítása és vására.

Tovább a teljes cikkre

Bakuban is bemutatták a Széchényi-életművet – Dr. Fónagy Zoltán történész előadása

Publikálva: 2017. december 25.

Magyarország bakui nagykövetségének szervezésében december 12-én került sor az Azerbajdzsáni Tudományos Akadémia Központi Tudományos Könyvtára előadótermében a Széchenyi-életmű bemutatására. A Dr. Fónagy Zoltán kandidátus által megtartott előadást mintegy 150 érdeklődő hallgatta meg.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres magyar részvétellel zajlott a "Be Smart! - Hungarian Smart City and Mobility Day" Aachenben

Publikálva: 2017. december 22.

2017. december 14-én került sor a "Be Smart! - Hungarian Smart City and Mobility Day" rendezvényre Magyarország düsseldorfi főkonzulátusa és az Aacheni Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében, együttműködésben a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) .

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Izraeli Workshopot rendeztek az okosvárosokról Tel-Avivban

Publikálva: 2017. december 19.

2017. december 12-én a tel-avivi nagykövetség a MOL és az MKB innovációs részlegének, valamint hazai startupok és a Magyar Nemzeti Kereskedőház részvételével workshopot szervezett az okosvárosokról és mobilitásról. A rendezvény célja az volt, hogy a magyar résztvevők az izraeli szakmai közönségnek bemutathassák munkájukat és megismerhessék a kapcsolódó izraeli ökoszisztémát és potenciális partnereket.

Tovább a teljes cikkre

First meeting of the V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation

Publikálva: 2017. december 13.

The V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation held its first meeting in Budapest on 11 December 2017 under the auspices of Hungary’s Presidency in the Visegrád Group 2017-2018.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Tudomány Ünnepe keretében állították ki a Smart Hungary Kiállítást Párizsban

Publikálva: 2017. december 11.

November 28-án két előadást szerveztek a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében, dr. Harai Dénes és dr. Illik Péter történész részvételével. Az idei rendezvény is a SIFraH franciaországi magyar kutatói hálózat társszervezésében valósult meg, és hagyományteremtő céllal fiatal kutatók bemutatása volt a cél.

Tovább a teljes cikkre

Ismertették a magyar kutatási lehetőségeket az Európai Kutatási Napon Tokióban

Publikálva: 2017. december 11.

A 2017. december 4-én, az EU tokiói képviselete és az EURAXESS közös szervezésében került megrendezésre az Európai Kutatási Nap (European Research Day), amelyen poszteren és előadás formájában mutatta be Magyarország tokiói nagykövetsége a külföldi kutatók számára kínált hazai kutatási lehetőségeket, támogatási formákat és ösztöndíjakat.

Tovább a teljes cikkre

Emlékkonferenciát rendeztek Dr. Linner Bertalan tiszteletére Beregszászon

Publikálva: 2017. december 8.

A 2017. december 2-án Beregszászon a magyar külképviselet a II. Rákóczi Ferenc Főiskolán Dr. Linner Bertalan beregszászi sebész főorvos születésének 130. évfordulója alkalmából sikeres és nagy érdeklődésre számot tartó emlékkonferenciát rendezett.

Tovább a teljes cikkre

"New Discoveries in the Science of Astrophysics: Why Do They Matter for Science and for Everyone”

Publikálva: 2017. december 7.

A New York-i Magyar Tudományos Társaság a new-york-i főkonzulátussal a 2017-es Magyar Tudomány Ünnepének keretében két eseményt szervezett: november 9-én fizikai/asztrofizikai, november 28-án média-tudományi témában.

Tovább a teljes cikkre

A szkopjei Design Week fővendégeként mutatták be a Shaping Hungary utazó dizájn kiállítást

Publikálva: 2017. december 4.

2017. november 22–26. között Szkopjéban mutatkozott be Shaping Hungary utazó dizájn kiállítás. A kiállítás – mint „Country in Focus: Hungary” – része volt a hetedik alkalommal megrendezett Szkopjei Design Hétnek. A Macedóniában egyedülálló kezdeményezés több ezer látogatót vonz, és jelentős médiakampánnyal karöltve mutatja be a legújabb design trendeket. Az idei fő téma a világítás és az anyagok hangja volt; a világítás és a különleges anyagok, megoldások terén a Shaping Hungary kiállítás számos ponton kapcsolódott a hét témáihoz.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció