Főoldal

Eredményes magyar megjelenéssel zárult a Techfest – Bombay 2017 Fesztivál

Publikálva: 2018. január 4.

2017. december 29-31. között immár 20. alkalommal került megrendezésre Mumbaiban, az Indian Institute of Technology (IIT) egyetemi campusának területén a Techfest – Bombay 2017 Fesztivál, Ázsia legnagyobb, diákok által szervezett műszaki-tudományos-technológiai kiállítása és vására.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Izraeli Workshopot rendeztek az okosvárosokról Tel-Avivban

Publikálva: 2017. december 19.

2017. december 12-én a tel-avivi nagykövetség a MOL és az MKB innovációs részlegének, valamint hazai startupok és a Magyar Nemzeti Kereskedőház részvételével workshopot szervezett az okosvárosokról és mobilitásról. A rendezvény célja az volt, hogy a magyar résztvevők az izraeli szakmai közönségnek bemutathassák munkájukat és megismerhessék a kapcsolódó izraeli ökoszisztémát és potenciális partnereket.

Tovább a teljes cikkre

Emlékkonferenciát rendeztek Dr. Linner Bertalan tiszteletére Beregszászon

Publikálva: 2017. december 8.

A 2017. december 2-án Beregszászon a magyar külképviselet a II. Rákóczi Ferenc Főiskolán Dr. Linner Bertalan beregszászi sebész főorvos születésének 130. évfordulója alkalmából sikeres és nagy érdeklődésre számot tartó emlékkonferenciát rendezett.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres magyar részvétellel zajlott a "Be Smart! - Hungarian Smart City and Mobility Day" Aachenben

Publikálva: 2017. december 22.

2017. december 14-én került sor a "Be Smart! - Hungarian Smart City and Mobility Day" rendezvényre Magyarország düsseldorfi főkonzulátusa és az Aacheni Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezésében, együttműködésben a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) .

Tovább a teljes cikkre

First meeting of the V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation

Publikálva: 2017. december 13.

The V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation held its first meeting in Budapest on 11 December 2017 under the auspices of Hungary’s Presidency in the Visegrád Group 2017-2018.

Tovább a teljes cikkre

Bakuban is bemutatták a Széchényi-életművet – Dr. Fónagy Zoltán történész előadása

Publikálva: 2017. december 25.

Magyarország bakui nagykövetségének szervezésében december 12-én került sor az Azerbajdzsáni Tudományos Akadémia Központi Tudományos Könyvtára előadótermében a Széchenyi-életmű bemutatására. A Dr. Fónagy Zoltán kandidátus által megtartott előadást mintegy 150 érdeklődő hallgatta meg.

Tovább a teljes cikkre

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. részt vett a MEDICA szakkiállításon Düsseldorfban

Publikálva: 2017. november 27.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (BZN) részt vett a MEDICA vezető egészségügyi szakvásáron Düsseldorfban, amelynek során bemutatkozott az NRW International által szervezett üzleti fórumon is.

Tovább a teljes cikkre

A Magyar Tudomány Ünnepe keretében mutatták be a Smart Hungary Kiállítást Párizsban

Publikálva: 2017. december 11.

November 28-án két előadást szerveztek a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében, dr. Harai Dénes és dr. Illik Péter történész részvételével. Az idei rendezvény is a SIFraH franciaországi magyar kutatói hálózat társszervezésében valósult meg, és hagyományteremtő céllal fiatal kutatók bemutatása volt a cél.

Tovább a teljes cikkre

A szkopjei Design Week fővendégeként mutatták be a Shaping Hungary utazó dizájn kiállítást

Publikálva: 2017. december 4.

2017. november 22–26. között Szkopjéban mutatkozott be Shaping Hungary utazó dizájn kiállítás. A kiállítás – mint „Country in Focus: Hungary” – része volt a hetedik alkalommal megrendezett Szkopjei Design Hétnek. A Macedóniában egyedülálló kezdeményezés több ezer látogatót vonz, és jelentős médiakampánnyal karöltve mutatja be a legújabb design trendeket. Az idei fő téma a világítás és az anyagok hangja volt; a világítás és a különleges anyagok, megoldások terén a Shaping Hungary kiállítás számos ponton kapcsolódott a hét témáihoz.

Tovább a teljes cikkre

China Hi-Tech Fair innovációs kiállítás – Startup Campus Shenzhen

Publikálva: 2017. november 22.

2017. november 16-21. között Shenzhen városában került megrendezésre a XIX. China Hi-Tech Fair rendezvény, amely Kína legnagyobb és egyben legrangosabb innovációs kiállítása.

Tovább a teljes cikkre

Kumin Ferenc New York-i főkonzul kapcsolatépítő látogatása a Yale Egyetemen

Publikálva: 2017. november 22.

Kumin Ferenc New York-i főkonzul kapcsolatépítő látogatást tett a világhírű Yale Egyetemen. Az esemény első állomása volt az USA legkiválóbb, keleti parti egyetemeinek (Ivy League) a 2017-2018-as tanév során történő végiglátogatását tartalmazó programnak.

Tovább a teljes cikkre

World Science Forum 2017 Jordánia

Publikálva: 2017. november 14.

2017. november 7-10. között Jordániában, a Holt-tenger partján lévő King Hussein Konferenciaközpontban került megrendezésre a jordán Royal Scientific Society (RSS) és a Magyar Tudományos Akadémia közös szervezésében a Tudomány Világfórumának (World Science Forum - WSF) 2017-es rendezvénysorozata. A szervező bizottság munkájában részt vett az UNESCO, az International Council for Science, a European Academies Science Advisory Council, a The Interacademy Partnership, az American Association for the Advancement of Science, a The World Academy of Sciences és az International Social Science Council.

Tovább a teljes cikkre

"Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából" címmel rendeztek panelbeszélgetést Hágában

Publikálva: 2017. november 9.

2017. november 7-én Magyarország hágai nagykövetsége a „The Hague Institute for Global Justice” kutatóintézettel együttműködésben panelbeszélgetést szervezett "Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából" címmel, a Visegrádi Csoport magyar elnöksége hágai programsorozatának részeként.

Tovább a teljes cikkre

Pályázati felhívás a Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói Díjra

Publikálva: 2017. november 8.

Idén is lehetőség nyílt megpályázni a Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói Díját.

Tovább a teljes cikkre

Fotókiállítás nyílt az Asztanában Hoppál Mihály sámánkutató munkáiból

Publikálva: 2017. november 9.

Október 12-én az asztanai Magyar nagykövetség szervezésében, a Nemzetközi Türk Akadémiával együttműködve nyílt meg a világhírű magyar néprajztudós, Dr. Hoppál Mihály „Sámánok szertartás közben” című fotókiállítása.

Tovább a teljes cikkre

Magas szintű magyar részvétellel zajlott az ANUGA élelmiszeripari szakkiállítás Kölnben

Publikálva: 2017. október 20.

2017. október 7–11. között került sor Kölnben a világ legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítására az ANUGA-ra. A kiállításon a Földművelésügyi Minisztérium (FM) magas szintű delegációval vett részt, Zsigó Róbert államtitkár vezetésével. A kétévente megrendezett kiállításhoz kapcsolódóan idén a vásár területén október 9-én egy élelmiszeripari innovációs üzleti fórumra, október 10-én pedig egy magas szintű vacsora került megrendezésre. A vásár ideje alatt a Debreceni Egyetem ünnepélyes körülmények között csatlakozott a Bonni Egyetem által kezdeményezett élelmiszerbiztonsági oktatási-kutatási együttműködéshez.

Tovább a teljes cikkre

A fenntartható erdőgazdalkodás magyar gyakorlatait mutatták be Tunéziában

Publikálva: 2017. október 19.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) és tunéziai partnerintézménye (IRESA) között aláírt együttműködi megállapodás keretében, a fenntartható erdőgazdálkodás gyakorlatának bemutatását és lehetséges agroerdészeti együttműködések kialakítását célzó tereplátogatást teljesített Tunéziában Gyuricza Csaba, a NAIK főigazgatója és Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) igazgatója.

Tovább a teljes cikkre

Közös búzanemesítési programot dolgoztak ki Kenyában

Publikálva: 2017. október 9.

„Tudományos workshop magyar génállományon alapuló kenyai felhasználást célző biotikus stressz-rezisztenciára történő közös búza nemesítési program kidolgozására” című kollokviumot rendeztek Kenyában 2017. szeptember 24. és október 3. között.

Tovább a teljes cikkre

Intenzív agrárkutatási együttműködést szorgalmaztak Tunézia és Magyarország között a zöldségtermesztés területén

Publikálva: 2017. október 16.

2017. október 3-7. között ötnapos szakmai látogatást tett Tunéziában Somogyi Norbert, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgató-helyettese és Táborosiné Abraham Zsuzsanna, a NAIK Zöldségtermesztési Önálló Kutatási Osztályának kutatója. A szakmai programot bevezető hivatali megbeszélés során a NAIK és tunéziai partnerintézményének (IRESA) vezetői megállapodtak abban, hogy a köztük 2016.03.11-én aláírt együttműködési megállapodás értelmében az agroerdészet és a zöldségtermesztés kutatóinak együttműködését kívánják leginkább elmélyíteni.

Tovább a teljes cikkre

Megtervezték a közös V4–es megjelenést a Kelet-Afrikai Nemzetközi Felsőoktatási Vásáron

Publikálva: 2017. október 17.

2017. október 12–én, magyar kezdeményezésre a V4 országok oktatásért felelős diplomatái megbeszélést tartottak Nairobiban a jövő év februárjában esedékes kelet-afrikai felsőoktatási vásáron való közös megjelenésről. A találkozó apropóját az idei vásáron megjelenő hat magyar intézmény sikere, illetve a V4 csoport tevékenységeinek szélesebb körben történő megismertetése iránti közös elkötelezettség adta.

Tovább a teljes cikkre

Széchenyi István életművéről szóló kiállítás nyílt a KKM szervezésében

Publikálva: 2016. október 7.

2016. szeptember 29-én „Vízióból tettek” címmel Széchenyi István életművéről szóló kiállítás nyílt Külgazdasági és Külügyminisztériumban, amely az innovációs és vállalkozói szellemen alapuló modernkori Magyarország megszületését örökíti meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-Malajziai Vízügyi Innovációs Fórumot rendeztek Kuala Lumpurban

Publikálva: 2017. október 11.

Dr. Pana Petra helyettes államtitkár nyitotta meg a Magyarország kuala lumpur-i nagykövetsége szervezésében 2017. szeptember 13-án Magyarország-Malajzia Vízügyi Innovációs Fórumát, amelyen a Water Malaysia 2017 kiállításon részt vevő magyar vállalatok mellett, az iparág legjelentősebb malajziai képviselői vettek részt.

Tovább a teljes cikkre

A Shaping Hungary dizájnkiállítást Ottawában is bemutatták

Publikálva: 2017. október 5.

A Shaping Hungary: Design in the 21st Century dizájnkiállítás alkotja a magyar programsorozat legfontosabb elemét, a Kanada fennállásának 150. évfordulója alkalmából létrehozott rendezvényen, Ottawa belvárosában, a ByWard Market kétszintes galériaépületében, a Konföderációs Pavilonban, 2017.szeptember 30. és október 28. között.

Tovább a teljes cikkre

Gyümölcsöző innovációs és start-up bemutatkozás Izraelben

Publikálva: 2017. szeptember 19.

2017 szeptemberében három magyar start-up vállalkozás és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vett részt Izraelben nagykövetségi szakmai és kapcsolatépítő rendezvényen, B2B találkozókon, üzleti mentorbeszélgetéseken. A látogatás a 2017. júliusi, budapesti miniszterelnöki látogatás egyik kiemelt területére, az innovációra és a startupokra összpontosított és megjelenítette V4-es magyar elnökségi célkitűzéseket is. A programok kézzelfogható eredményeket hoztak.

Tovább a teljes cikkre

V4–Koreai Köztársaság Tudáscsere Program 2017–2018-as ciklusának nyitórendezvénye

Publikálva: 2017. szeptember 15.

2017. szeptember 13-án a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a Tudománydiplomáciai Főosztály szervezésében került sor a V4–Koreai Köztársaság Tudáscsere Program (KSP) 2017–2018. évi nyitórendezvényére, amely a Visegrádi Csoport 2017 júliusában kezdődő magyar elnökségének első nemzetközi tudománydiplomáciai eseménye volt.

Tovább a teljes cikkre

Nagy népszerűségnek örvendett a Smart Hungary kiállítás Melbourne-ben

Publikálva: 2017. augusztus 31.

2017. augusztus 10-én mutatták be a Smart Hungary kiállítást a Közép–Európai Üzleti Fórum keretében, a melbourne-i magyar konzuli iroda és az ausztrál Swinburne Egyetem közös szervezésében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával.

Tovább a teljes cikkre

Shaping Hungary: Barcelona

Publikálva: 2017. július 25.

2017. július 6-án, kiemelt szakmai érdeklődés közepette nyílt meg Barcelonában a Shaping Hungary dizájnkiállítás a Disseny Hub Múzeumban.

Tovább a teljes cikkre

Együttműködési megállapodást írt alá a NAIK Kenyában

Publikálva: 2017. július 20.

2017 áprilisában hazai agrárinnovációs és vidékfejlesztési szakemberek látogattak kenyai agrárkutató-intézetekbe a kenyai–magyar mezőgazdasági kapcsolatokban rejlő lehetőségek felderítése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

A tudománydiplomáciai munka tapasztalatai pozitívak

Publikálva: 2017. július 10.

A hazai tudománydiplomáciai munka tapasztalatai egyértelműen pozitívak, tevékenysége kézzelfogható – mondta Íjgyártó István, a KKM kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára a 2017. július 3–4-én megrendezett TéT Konferencia megnyitóján.

Tovább a teljes cikkre

Shaping Hungary: Bukarest

Publikálva: 2017. június 1.

A 2017 májusában ötödik alkalommal megrendezett Romanian Design Week kiemelt meghívottjaként Magyarország szakmai előadásokkal, találkozókkal és a Shaping Hungary: Design in the 21st Century című kiállítással vett részt az eseményen.

Tovább a teljes cikkre

Előadás a Havannai Egyetemen a magyar alkotmányról

Publikálva: 2017. június 27.

Hamza Gábor jogászprofesszor 2017. június 22-én előadást tartott a Havannai Egyetem Jogtudományi Karán a magyar alkotmány történetéről, sajátosságairól, továbbá a kubai alkotmánnyal való párhuzamairól. A magyar professzor felszólalt a kubai Polgári Törvénykönyv 30. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi kongresszuson is.

Tovább a teljes cikkre

Magyar édesvízi haltenyésztési gyakorlatokat népszerűsítettek Tunéziában

Publikálva: 2017. június 2.

Magyar halászati szakemberek 2017. május 22. és 26. között látogatást tettek Tunéziában, amely során bemutatták az édesvízi haltenyésztés fejlesztésében alkalmazható magyar technológiákat és megoldásokat, illetve közös kutatásai projekteket terveztek meg a tunéziai féllel.

Tovább a teljes cikkre

Várakozásokat felülmúló magyar részvétel vilniusi városfejlesztési szakkiállításon

Publikálva: 2017. június 21.

2017. április 26–29. között Vilniusban magyar stand vett részt a RESTA 2017 építőipari és városfejlesztési szakkiállításon. A litván miniszterelnök által is meglátogatott, 5 magyar céget felvonultató nemzeti stand az intelligens város és digitális szolgáltatások tematikai körbe tartozó kiállítók számára berendezett csarnokban kapott helyett.

Tovább a teljes cikkre

Okos Város Konferencia: a V4 elnökség fókuszában a hazai digitalizáció

Publikálva: 2017. június 6.

Az Infotér – Informatika a Társadalomért Egyesült Okos Város konferenciáján Vass-Salazar Mária főosztályvezető (KKM TDF) előadást tartott az okos város fejlesztések témakörének kezeléséről a V4 együttműködés keretében. Az előadást követően az Infotér interjút készített a főosztályvezetővel.

Tovább a teljes cikkre

Mándoky Kongur István halálának 25. évfordulójára emlékeztek Közép-Ázsiában

Publikálva: 2017. június 1.

Magyarország almati főkonzulátusa 2017 májusában nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett Mándoky Kongur István turkológus, magyar nyelvész halálának 25. évfordulója alkalmából Kazahsztánban és Kirgizisztánban.

Tovább a teljes cikkre

Selye János-emlékkiállítás nyílt Pozsonyban

Publikálva: 2017. május 18.

2017. május 11-én Selye János születésének 110. évfordulója alkalmából szervezett „Selye János állandó és vándorkiállítás” program keretében a pozsonyi Comenius Egyetem Orvostudományi Karának aulájában Selye János életét és munkásságát bemutató rollup-kiállítás nyílt.

Tovább a teljes cikkre

Állandó innovációs tárlat nyílt a tokiói magyar nagykövetségen

Publikálva: 2017. május 16.

A tokiói magyar nagykövetségen szervezett IT Szeminárium és B2B találkozó keretében SMARTHungary néven állandó innovációs kiállítás és tárlat nyílt május 9-én, amelynek célja kiemelkedő múltbéli és kortárs magyar feltalálók és találmányaik bemutatása.

Tovább a teljes cikkre

Bemutatták a 2017. évi World Science Forum témáját az ENSZ-ben

Publikálva: 2017. május 4.

Április 28-án az ENSZ székházában tartott nagysikerű magas szintű konferencia keretében bemutatásra került a Jordániában megrendezésre kerülő 2017. évi Tudományos Világfórum (WSF) témaválasztása.

Tovább a teljes cikkre

Sikerpályára állt a marokkói-magyar tevetej-hasznosíthatósági tudástranszfer

Publikálva: 2017. május 8.

A 2017. április 18–23. között megrendezett marokkói SIAM – Salon international de l'agriculture au Maroc nemzetközi kiállítás és vásáron nagy érdeklődésre tartott számot a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet képviselőinek előadása a tejipari technológiai eljárás magyar fejlesztési eredményeiről.

Tovább a teljes cikkre

Magyar információs pont és könyvsarok nyílt Almatiban

Publikálva: 2017. május 2.

Az Abai Nemzeti Pedagógiai Egyetem Történelmi Tanszékén 2017. április 12-én Blaumann Ferenc főkonzul ünnepélyesen megnyitotta Almati első magyar információs pontját és könyvsarkát.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a Hongkongi Oktatási és Karrier Expón

Publikálva: 2017. április 10.

Magyarország első ízben képviseltette magát a 2017. február 23-26. között megrendezésre került Hongkongi Oktatási és Karrier Expón azzal a céllal, hogy bemutassa a magyar felsőoktatási lehetőségeket, beleértve a hazai önköltséges képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot valamint népszerűsítse a Hongkong és Magyarország között 2016 decemberében aláírt Working Holiday Megállapodást.

Tovább a teljes cikkre

Különdíjat kapott a Shaping Hungary kiállítás Moszkvában

Publikálva: 2017. április 20.

Az I. Moszkvai Dizájn Biennálé díjátadó ünnepségén a „Shaping Hungary: Design in the 21st Century” című kiállítást bemutató magyar standot különdíjjal tüntették ki.

Tovább a teljes cikkre

Könyvbemutató Rómában – „Szentszék és Magyarország diplomáciai kapcsolatai 1920–2015”

Publikálva: 2017. április 25.

A Pápai Gergely Egyetemen mutatták be a „Szentszék és Magyarország diplomáciai kapcsolatai 1920-2015” (Rapporti diplomatici tra la Santa Sede e l’Ungheria - 1920-2015) című tudományos kötet olasz kiadását, mely a 2015-ben szervezett két konferencia anyagait gyűjti egybe.

Tovább a teljes cikkre

Magyar–Albán vízügyi konferenciát rendeztek Tiranában

Publikálva: 2017. április 18.

Magyarország tiranai nagykövetsége 2017. április 10-én a Magyar Víziközmű Szövetséggel, a Fővárosi Vízművekkel, valamint az Albán Vízellátási és Csatornázási Szövetség (SHUKALB) a Tudománydiplomácia Főosztály támogatásával „Connecting Business & Water Professionals” címmel Vízügyi Konferenciát szervezett.

Tovább a teljes cikkre

Földgömb Atacama Klímamonitoring Program: a chilei–magyar tudástranszfer zászlóshajója

Publikálva: 2017. március 22.

A Földgömb Atacama Klímamonitoring Program magyar kutatóinak részvételével március 16-án került sor az Atacamai Környezetvédelmi Technológiai Központ ünnepélyes megnyitójára a chilei Vallenarban.

Tovább a teljes cikkre

Bukarestben tartott könyvbemutatót Barabási Albert-László

Publikálva: 2017. február 20.

A jelenleg élő talán legismertebb magyar tudós, Barabási Albert-László közel négyéves egyeztetési, szervezési folyamat eredményeként hatalmas érdeklődés mellett majdnem három évtized után 2017 februárjában tért vissza egykori egyetemi évei helyszínére. Két előadást tartott, látogatást tett a măgurelei lézerközpontban, illetve tucatnyi interjút adott bukaresti tartózkodása alatt.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció