A 2017. december 4-én, az EU tokiói képviselete és az EURAXESS közös szervezésében került megrendezésre az Európai Kutatási Nap (European Research Day), amelyen poszteren és előadás formájában mutatta be Magyarország tokiói nagykövetsége a külföldi kutatók számára kínált hazai kutatási lehetőségeket, támogatási formákat és ösztöndíjakat.

Idén harmadszor rendezték meg Tokióban az Európai Kutatási Napot, amelyen mintegy 80 Európából érkezett és Japánban kutatóként dolgozó vagy PhD tanulmányokat folytató kutató, illetve intézvényvezető vett részt. A kutatóknak lehetőségük volt poszteren, valamint 15 perces előadásban ismertetni kutatási eredményeiket, szakmai előmenetelük alakulását és további terveiket, valamint megosztani a Japánban tapasztalt nehézségeiket.  

Fotó: Magyarország tokiói nagykövetsége

Kép: Magyarország tokiói nagykövetsége

Magyarország tokió nagykövetsége poszteren ismertette a magyar kutatás struktúráját, főbb intézményeit és a KFI támogatási rendszerét. Külön kiemelten került bemutatásra mind poszteren, mind Juhász Györgyi TéT attasé előadásában az ELI-ALPS, mint új kutatási infrastruktúra és lehetőség több tudományterület kutatóinak számára, továbbá a Stipendium Hungaricum ösztöndíj program PhD tanulmányokra igénybe vehető lehetősége, valamint az Államközi Ösztöndíj kutatók számára nyitott programja. A rendezvényen Magyarországon kívül Ausztria, Franciaország, Németország, Izrael, Olaszország, Spanyolország és Svájc mutatta be hasonló formában a kutatók számára nyitott lehetőségeiket. 

KKM