A 2017. április 18–23. között megrendezett marokkói SIAM – Salon international de l'agriculture au Maroc nemzetközi kiállítás és vásáron nagy érdeklődésre tartott számot a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet képviselőinek előadása a tejipari technológiai eljárás magyar fejlesztési eredményeiről.

A 2017. április 1823. között megrendezésre került a marokkói SIAM - Salon international de l'agriculture au Maroc nemzetközi kiállítás és vásár. A rendezvény keretében április 20-án, a konferencia központjában, a mezőgazdasági klaszterok lehetőségeit elemző „Agropoles: pôles de compétititvités pour un agrobusiness durable” szekció keretén belül a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet képviselői előadást tartottak "The Development Potentials of the Camel Dairy Industry: Innovative Methods and Technologies to Improve Dromedary Camel Milk Quality and Extend the Shelf-Life of Camel Milk Products” címmel, amely a pasztőrözött fogyasztói tevetej eltarthatósági idejének megduplázását lehetővé tevő tehnológia magyar fejlesztési eredményeiről nyújtott tájékoztatást.

Fotó: Magyarország rabati nagykövetsége

A magyar küldöttség az előadást követő napon számos standot meglátogatott, és megbeszélést folytatott Hassane Agdim úrral, a nyugat-szaharai, dakhlai székhelyű Mezőgazdasági Igazgatóság főigazgatójával, aki megerősítette együttműködési készségét, és jelezte meghívási szándékát 2017. szeptember végére Dakhlába, amikor szeretné a helyszínen is bemutatni eddigi eredményeiket és a megoldás előtt álló kihívásokat.

A konferencián a magyar megjelenést a KKM Tudománydiplomáciai Főosztálya támogatta.

KKM