2018. december 10-én Magyarország Hollandiai Nagykövetségének szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával került sor a Hollandiai Magyar Tudósklub negyedik találkozójára.

A Novotel Amsterdam City hotelben, 2018. december 10-én megrendezett negyedik találkozón A programon a testi és lelki egészség témakörében tartott előadást három hollandiai magyar kutató a jelenlévő 30 résztvevőnek.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Hollandia

Dr. Halmos György orvos (Groningeni Egyetem) értekezést tartott az idős, elesett daganatos megbetegedésben szenvedő beteg műtéti beavatkozásának dilemmájáról, Dr. Menyhért Anna író-kutató (Amszterdami Egyetem) a kulturális traumafeldolgozás a digitális korban témakörről tartott előadást, Kókai Lili pszichológus (Erasmus MC Rotterdam) pedig arról beszélt, hogyan hozzunk okosabb döntéseket a jobb egészségért.

A hallgatóság soraiban helyet foglaltak a holland egyetemeken és K+F cégeknél tudományos tevékenységet végző kutatók, oktatók, diákok, a téma iránt érdeklődő hollandiai magyarok. Az előadássorozatnak köszönhetően folyamatos növekedési tendencia figyelhető meg a hollandiai magyar K+F+I klubtagok számát illetően.

 

KKM