2018. november 15-én, a müncheni Főkonzulátus szerevezésében és a TDF támogatásával került sor a zalaegerszegi tesztpálya, a ZalaZONE bemutatkozó előadására és azt követően B2B megbeszélésekre a főkonzulátuson.

Az önvezető jármű és a témához kapcsolódó technológiai újítások és tesztelések a járműipar tartományi jelentősége miatt kiemelt figyelmet élveznek Bajorországban. Ezen tényezők hangsúlyozására Magyarország Müncheni Főkonzulátusa „Bajor-magyar együttműködés az önvezető jármű technológia területén; ZalaZone digitális tesztpálya” címen 40 fő szakmai közönség részvételével szimpóziumot szervezett 2018. november 15-én.

Fotó: Magyarország Főkonzulástusa München

A rendezvényen köszöntőt mondott Tordai-Lejkó Gábor főkonzul, majd előadást tartottak Simon Péter, kereskedelmi és üzletfejlesztési koordinátor, ZalaZone és Dr. Szalay Zsolt egyetemi doncens BME. A bajor autóipari lehetőségeket és trendeket Christine Völzow a vbw- Bajor Gazdasági Egyesület osztályvezetője mutatta be.

Fotó: Magyarország Főkonzulástusa München

A rendezvényen IT és autóiparban tevékenykedő KKV-k mellett, olyan neves vállalatok képviselői is részt vettek, mint a BMW, AUDI, MAN, Rhode&Schwarz és jelezték érdeklődésüket a tesztpályával kapcsolatosan.

 

KKM