A tokiói magyar nagykövetségen szervezett IT Szeminárium és B2B találkozó keretében SMARTHungary néven állandó innovációs kiállítás és tárlat nyílt május 9-én, amelynek célja kiemelkedő múltbéli és kortárs magyar feltalálók és találmányaik bemutatása.

A Japan IT Week Spring nemzetközi szakkiállításra érkezett magyar vállalkozások képviselőiből álló delegáció számára a tokiói magyar nagykövetség által szervezett Szeminárium és B2B találkozó keretében SMARTHungary néven állandó innovációs kiállítás és tárlat nyílt május 9-én a nagykövetségen, amely szemléletes módon mutatja be Magyarország korszakalkotó feltalálóit és találmányaikat.

Fotó: Magyarország tokiói nagykövetsége

A több éves gyűjtőmunka eredményeként a tárlat keretében bemutatásra kerül többek között a C-vitamin, a dinamó, a hologram, a Rubik-kocka, a Litracon és a Gömböc is.

Fotó: Magyarország tokiói nagykövetsége

A mintegy 60 fős rendezvényen részt vett az MNB delegációja, élükön Palotai Dániel ügyvezető igazgatóval, továbbá az Magyar Nemzeti Kereskedőház, a JETRO Japan és a JETRO Budapest delegációja, az IT Week-re érkezett magyar cégek képviselői, valamint japán vállalatok képviselői. A tárlat létrehozása és megnyitója a KKM Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával valósult meg.

KKM