2019. január 24-én Magyarország Beregszázi Konzulátusa és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának égisze alatt működő Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Beregszászi Képviseleti Irodája együttes szervezésében a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával megrendezésre került az „Orvostudomány, gyógyturizmus és orvostechnika” c. konferencia és üzletembertalálkozó. A rendezvényt Íjgyártó István kijevi nagykövet nyitotta meg.

Mivel Kárpátalján a 2019. év a balneológia, a rekreációs turizmus és a turisztikai infrastruktúra fejlesztésének éve, ezért a fő hangsúlyt az ehhez a szektorhoz tartozó vállaltok, szállodaműködtetők, utazási irodák és gyógyfürdők kapják. Az esemény célja a megfelelő üzleti partnerek, illetve a magyar tudástechnológia bemutatása volt. A kiemelkedően sikeres rendezvény 100 fő részvételével zajlott le, a kiutazó 13 magyar céggel és szervezettel megközelítőleg 90 tárgyalást folytattak le a helyi üzletemberek.


Az esemény során ünnepélyes keretek között szerződésaláírásra került sor a HungaroSpa Hajdúszoboszló  és a "Fux Kapitány" Turisztikai Kft között, illetve a B2B során megállapodás született egy asztélyi utazási iroda és egy magyarországi neves fürdőkomplexum közötti szerződésaláírásról.

 

KKM

Magyarország Főkonzulátusa Beregszász