Dr. N. Rózsa Erzsébet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) oktatója 2018. november 8-án vendégelőadást tartott a palesztin Bir Zeit Egyetemen Magyarország és Palesztina kapcsolatairól.

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával 2018. november 7-10 között Palesztina legjobb egyetemeként számon tartott intézmény jogi tudományok karának épületében megtarott nyílt előadás elsősorban politológus hallgatók részvételével zajlott, de további érdeklődők és az egyetem több professzora is részt vett. A magyar előadó történelmi kontextusba helyezte Magyarország és Palesztina kapcsolatrendszerét, illetve rávilágított a hazánk közel-keleti békefolyamathoz kapcsolódó álláspontjának összefüggéseire.

Fotó: Magyarország Képviseleti Iroda Ramallah

Az előadást követően az egyetem közösségi ügyekért felelős rektorhelyettese fogadta a magyar előadót és a képviselet diplomatáit. A találkozón felvázolták az NKE és a Bir Zeit közötti kapcsolatépítés lehetőségeit: az oktató-és diákcserét és az Erasmus + programba való bekapcsolódást. 2018. november 9-én Dr. N. Rózsa Erzsébet megbeszéléseket folytatott Dr Jaad Isaac-kal, a betlehemi Applied Research Institute Jerusalem (ARIJ) igazgatójával is újabb együttműködési lehetőségekről. A találkozó eredményeként az intézet felveszi a kapcsolatot a magyar Világgazdasági Kutatóintézettel.

KKM