Az European Higher Education Fair (EHEF) felsőoktatási kiállítás idén hetedik alkalommal került megrendezésre az Európai Unió Tokiói Képviseletének szervezésében, 2018. május 18-20. között. A magyar megjelenés a tokiói magyar nagykövetség szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

2018. május 18-án networking rendezvénnyel kezdődött a program az EU Képviselet tokiói székházában. A helyszínen 20 japán egyetemmel nyílt lehetőség kapcsolatteremtésre, vagy a már meglevő kapcsolatok személyes találkozók általi megerősítésére. Május 20-án Tokióban, a Meiji Egyetemen, május 21-én pedig Oszakában, az Osaka International House-ban tartották a kiállítást, ahol 21 EU-tagállam nagykövetségei és egyetemei jelentek meg.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Tokió

Az European Higher Education Fair (EHEF) rendezvényét május 19-én a tokiói EUDEL vezetője és más EU nagykövetekkel együtt Palanovics Norbert nagykövet nyitotta meg. A tokiói magyar nagykövetség mind Tokióban, mind Oszakában két standot igényelt, melyen a Stipendium Hungaricum és a magyar felsőoktatás általános népszerűsítése mellett három magyar egyetem megjelenésére is lehetőség nyílt. Idén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem delegálta képviselőjét Japánba, számos egyetem pedig információs füzeteket és szórólapokat küldött.

KKM