Idén először mutatkoztak be magyar startupok a 2018. november 12 és 15. között a világ, vezető egészségügyi szakkiállításán, a düsseldorfi MEDICA-n. A cégek a négy napos kiállítás során számos üzleti megbeszélésen, kisérő rendezvényen vettek részt.

A MEDICA Startup Parkban a berlini székhelyű Startup Campus standján, a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával, a  Semmelweis emlékév keretében hat hazai startup jelenhetett meg a megelőzés, a diagnosztika és a sport területéről. A kiállítási standot a résztvevő startupok részére az INPUT program támogatta. A hat startup a Spirocco, a Sineko, a Kinepict, a Spomoco, az Enduraid és a Fitpuli B2B megbeszéléseken, pitch session-on, business dinneren vett részt a négynapos kiállítás során.

Fotó: Magyarország Főkonzulástusa Düsseldorf

A rendezvényen a hat magyarországi egészségügyi startup pitch-ei mellett, bemutatkozott a Bay Zoltán Nonprofit Kft egészségügyi portfóliója, illetve a nagy hagyományokkal rendelkező Sanatmetal gyógyászati segédeszköz gyártó innovatív kardiológiai terméke a Wiwe is. Szegner Balázs főkonzul köszöntőjében bemutatta az NRW-tartománnyal kialakult digitális partnerséget, kiemelve ezen belül az egészségügy és az innovatív egészségügyi megoldások jelentőségét.

Fotó: Magyarország Főkonzulástusa Düsseldorf

A szakkiállítás alatt a startupok 52 találkozót bonyolítottak az Enterprise Europe Network Healthcare Brokerage programjában a vásár második és harmadik napján. A kiállítás során a Kinepict éles körülmények között, az orvosi kezelés során demonstrálta kisebb sugárdózist és kevesebb kontrasztanyag felhasználását igénylő képalkotó eljárását a neussi Lukaskrankenhaus kardiológiai és radiológiai osztályán.

Fotó: Magyarország Főkonzulástusa Düsseldorf

Az idei MEDICA-n madridi külgazdasági attasénk közvetítésével megbeszélésre került sor a HEPA és a FENIN spanyol egészségügyi technológiai cégek szövetségének vezetősége között. A kapcsolatfelvétel következtében több B2B találkozó is létrejött spanyol és magyar cégek részvételével. A MEDICA-n 2018-ban 120 ezer látogató vett részt 155 országból, 66 országból 5273 kiállító érkezett, a következő kiállításra 2019. november 18-21. között kerül sor.

 

 

KKM