2018. március 24-28. között a Budapest Metropolitan Egyetemet (METU) és az Információs Társadalomért Alapítványt (INFOTA) képviselő delegáció utazott Izraelbe, hogy részt vegyenek a tel-avivi magyar nagykövetség által kezdeményezett tanulmányúton.

A METU hazánk legnagyobb üzleti, kommunikációs és alkalmazott művészeti fókuszú magánegyeteme, több mint 90 országból érkező hallgatókkal; az INOFTA KFI alkalmazásfejlesztési és tanácsadási tevékenységet végző alapítvány, egyben akkreditált felnőttképző intézmény. A szakmai program három területre fókuszált: Az izraeli innovációs országmárka, a Startup Nation kialakításának megismerése; felsőoktatási együttműködési lehetőségek áttekintése és a METU Garage hamarosan elinduló egyetemi inkubátor leendő startupjai számára hasznosítható kapcsolatok kiépítése és inkubációs legjobb gyakorlatok megismerése.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Tel-Aviv

A szakmai program megvalósulását a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya (KKM TDF) és a Budapest Metropolitan Egyetem tette lehetővé.

KKM