2018 december 11. és 14. között került megrendezésre a Magyar Innovációs Expo Los Angeles-ben és Redwood City-ben. Az eseményen hazai startup cégek vettek részt a Los Angeles-i Főkonzulátus szervezésében.

Magyar Innovációs Expo címmel kéthelyszínes rendezvényre került sor Kaliforniában 2018. december 11. és 14. között. A rendezvénysorozat Los Angeles-ben, a 40 000 hallgatót számláló California State University Northridge-i (CSUN) kampusz dékáni hivatalának is otthont adó „Tseng Colleague” épületben kezdődött, és a San Francisco-i Öböl menti Redwood City-ben zárult. Az expóval az elsődleges célkitűzés négy innovatív hazai vállalkozás több helyi neves iparági partner bevonásával történő, amerikai piacra lépésének elősegítése volt.

Fotó: Magyarország Főkonzulátusa Los Angeles

A négy cég között szerepel a SignAll, mely egy, az amerikai siket jelnyelvet (ASL) számítógépes látás és tanulás, illetve mesterséges intelligencia révén, valós időben fordító scaleup; a Fligby, mely vezetőképző és a vezetői képességet, szoftveres játék (gamification) útján elemző vállalkozás, továbbá az okos „kerékpártároló” startup, Viola, valamint az egyujjas szövegbeviteli eszközöket fejlesztő, nagymúltú Planeuron Zrt.

Fotó: Magyarország Főkonzulástusa Los Angeles

A SignAll csapata olyan meghatározó érdeklődők előtt tartott élő termékbemutatót, mint Deone Zell, a CSUN akadémiai technológiai újításokért felelős alelnöke, Tim Tiemann, a CSUN inkubátorház vezérigazgatója, továbbá az Öbölben Burton Lee, a Stanford Egyetem nemzetközileg elismert professzora, illetve Egyed Zoltán, a Szilícium-völgyi Innovációs Társaság alelnöke. A Planeuron Zrt-nek pedig az SRI International-ban, valamint az EIT Digital Szilícium-völgyi központjában nyílt lehetősége prezentációra a helyi európai vállalkozásoknak, diplomáciai és kereskedelmi képviseleteknek szervezett üzleti találkozón.

 

KKM