A sikeres 2017. évi magyar megjelenés alapján a dublini magyar nagykövetség kezdeményezte a 2018. évi Futurescope-on való részvételt. A részvétel célja a magyar startupok nemzetközi színtéren való bemutatkozásának segítése, innovatív vállalkozások külföldi bemutatása volt a célközönségének.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) delegációja és a kiutazó magyar cégvezetők egy nappal a Futurescope előtt meglátogatták a dublini Techconnect Live rendezvényt, az ír és nemzetközi technológiai szektor 3000 fős seregszemléjét. Nagykövetségi program keretében bemutatkozott a Responsible Innovation Summit szervezője, a The Impacter, valamint az Irish-Hungarian Business Association vezetői előtt a kiállító magyar startup cégek pitch-ek keretében ismertették projektjeiket.

2018. május 31-én a BVK közreműködésével 6 magyar startup vállalkozás mutatkozott be roll-up kiállítás keretében a Futurescope-on. Az egynapos rendezvény a technológia területén tevékenykedő ötletgazdák és intézmények vezetőinek találkozója, mely a növekedő vállalkozások számára enged betekintést a formálódó trendekbe és azok várható hatásaiba. A dublini magyar nagykövetség, a BVK, valamint a Mindtech, Phonic Chat, Pozi és a StringBike, továbbá két írországi magyar startup, a Markestic és a Shoployal a rendezvény központi kiállítási standját kapta meg, így az ezerkétszáz fős program szinte minden résztvevője láthatta a magyar projekteket. A magyar delegáció tagjai számos fontos üzleti kapcsolatra tettek szert.

A dublini Futurescope rendezvényen való részvétel a dublini magyar nagykövetség szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

KKM