2018 novemberében Magyarország Jakartai nagykövetsége a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával, sikerrel vett részt a jakartai EU DEL által szervezett Európai Felsőoktatási Vásár (EHEF 2018) bandungi, yogyakartai és jakartai rendezvényein.

Magyarország Jakartai Nagykövetsége a „Study in Hungary” standon három városban, négy napon keresztül nyújtott tájékoztatást a hazai felsőoktatási rendszerről és intézményekről, a külföldi hallgatók számára elérhető angol nyelvű programokról, illetve ösztöndíjlehetőségekről.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Jakarta

A standunkat felkereső érdeklődők vonatkozásában erősödött az a tendencia, hogy számos hallgató kifejezetten a Stipendium Hungaricum Programról kívánt tájékozódni. A pályázat iránt rendkívül nagy az érdeklődés, ami részben külképviseletünk a programot népszerűsítő tevékenységének, részben a már magyarországi felsőoktatási intézményben tanuló indonéz hallgatók elismerő, és a közösségi médiumokban terjedő beszámolóinak köszönhető.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Jakarta

Böszörményi-Nagy Katalin beosztott diplomata prezentációi a hazai felsőoktatási rendszer és ösztöndíjlehetőségek bemutatásán túl elsősorban a hazai innováció és kreativitás, a kutatásfejlesztés, az egyetemek és vállalatok közötti együttműködési formák témáit járták körül, az intézményközi kapcsolatok fejlesztéséről több, a magyar standot felkereső intézményi képviselővel tárgyalt.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Jakarta

Kiemelt érdeklődés mutatkozott az agrár- és mérnöki tudományok mellett a gazdasági és társadalomtudományi, valamint művészeti szakirányok iránt is. Jelentősen megnőtt azok száma, akik – részben a Stipendium Hungaricum Program résztvevői korábban jelzett promóciós tevékenységének köszönhetően – önköltséges képzések iránt érdeklődtek

KKM