Az 1848-49-forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából nyolc székelyföldi város középiskolájába jutott el a rendhagyó történelem- és irodalomóra 2018 december közepén.

Minden helyszínen teltház követhette Arany János és Petőfi Sándor barátságának, valamint a korszak történelmének alakulásának történetét. A két előadó, Tóth Péter Lóránt, valamint Kálló Béla történelmileg hiteles források és a két költő eredeti levelezésének felhasználásával hitelesen és megragadóan mutatta be a korszakot és a szabadságharcot.

A körút december 11-én indult útjára Marosvásárhelyen a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Teológiai Líceumban, majd Segesváron folytatódott a Mircea Eliade Iskolaközpontban, Székelykeresztúron az Orbán Balázs Gimnáziumban, Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnáziumban, Szentegyházán a Gábor Áron Szakközépiskolában, Csíkszeredában a Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumban, Kézdivásárhelyen a Nagy Mózes Elméleti Líceumban és december 14-én Sepsiszentgyörgyön zárult a Székely Mikó Kollégiumban.

 

KKM