A TDF támogatásának köszönhetően 2018. szeptember 27-30. között sorra kerülő Düsseldorfi Magyar Napok rendezvényen a TEMPUS közalapítvány önálló standon mutatta be a hazai felsőoktatási lehetőségeket a nyugat-németországi érdeklődőknek.

A négy napos Düsseldorfi Magyar Napok rendezvény számos, a magyar felsőoktatás iránt érdeklődőt vonzott a helyszínre. A kiállítás középpontjában a magyar felsőoktatási rendszer, valamint számos elismert és népszerű egyetem bemutatása állt, míg az érdeklődők személyes kérdéseire válaszolva a standhoz látogatók részeletesebben is megismerhették a magyar felsőoktatási rendszerbe való bejutási lehetőségeket és a különböző tanulmányi ösztöndíjakat is. E témakörön belül – az érdeklődők igényeihez igazodva, illetve a helyszínre való tekintettel – elsősorban a Németországból érkező hallgatók lehetőségeinek felvázolására került a hangsúly.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Düsseldorf

A Study in Hungary stand nagyon népszerű volt a német fiatalság körében. A legnépszerűbb területnek az orvostudományi képzések, valamint az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem által nyújtott szakok bizonyultak, de többen érdeklődtek ösztöndíjas rész- és teljes képzések iránt is.

 

KKM