Hírek

2017. december 13. 8:51

First meeting of the V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation

The V4+Israel Working Group on Research, Development and Innovation held its first meeting in Budapest on 11 December 2017 under the auspices of Hungary’s Presidency in the Visegrád Group 2017-2018.

2017. december 11. 16:05

A Magyar Tudomány Ünnepe keretében mutatták be a Smart Hungary Kiállítást Párizsban

November 28-án került sor a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében dr. Harai Dénes és dr. Illik Péter történészek előadására. Az idei rendezvény is a SIFraH franciaországi magyar kutatói hálózat társszervezésében került megrendezésre, és hagyományteremtő céllal fiatal kutatók bemutatása volt a cél. A rendezvény keretében nagy sikerrel került kiállításra az NKFI Hivatal SMART HUNGARY, a magyar innováció és kreativitás múltját és jelenét párba állító anyag a Párizsi Balassi Intézetben.

2017. december 4. 15:26

A szkopjei Design Week fővendégeként mutatták be a Shaping Hungary utazó dizájn kiállítást

2017. november 22–26. között Szkopjéban mutatkozott be Shaping Hungary utazó dizájn kiállítás. A kiállítás – mint „Country in Focus: Hungary” – része volt a hetedik alkalommal megrendezett Szkopjei Design Hétnek. A Macedóniában egyedülálló kezdeményezés több ezer látogatót vonz, és jelentős médiakampánnyal karöltve mutatja be a legújabb design trendeket. Az idei fő téma a világítás és az anyagok hangja volt; a világítás és a különleges anyagok, megoldások terén a Shaping Hungary kiállítás számos ponton kapcsolódott a hét témáihoz.

2017. november 22. 14:00

Kumin Ferenc New York-i főkonzul kapcsolatépítő látogatása a Yale Egyetemen

Kumin Ferenc New York-i főkonzul kapcsolatépítő látogatást tett a világhírű Yale Egyetemen. Az esemény első állomása volt az USA legkiválóbb, keleti parti egyetemeinek (Ivy League) a 2017-2018-as tanév során történő végiglátogatását tartalmazó programnak.

2017. november 22. 11:05

China Hi-Tech Fair innovációs kiállítás – Startup Campus Shenzhen

2017. november 16-21. között Shenzhen városában került megrendezésre a 19. China Hi-Tech Fair rendezvény, amely Kína legnagyobb és egyben legrangosabb innovációs kiállítása.

2017. november 14. 8:43

World Science Forum 2017 Jordánia

2017. november 7-10. között Jordániában, a Holt-tenger partján lévő King Hussein Konferenciaközpontban került megrendezésre a jordán Royal Scientific Society (RSS) és a Magyar Tudományos Akadémia közös szervezésében a Tudomány Világfórumának (World Science Forum - WSF) 2017-es rendezvénysorozata. A szervező bizottság munkájában részt vett az UNESCO, az International Council for Science, a European Academies Science Advisory Council, The Interacademy Partnership, az American Association for the Advancement of Science, The World Academy of Sciences és az International Social Science Council.

2017. november 9. 11:24

"Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából" címmel rendeztek panelbeszélgetést Hágában

2017. november 7-én Magyarország hágai nagykövetsége a „The Hague Institute for Global Justice” kutatóintézettel együttműködésben panelbeszélgetést szervezett "Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából" címmel, a Visegrádi Csoport magyar elnöksége hágai programsorozatának részeként.

2017. november 9. 9:38

Fotókiállítás nyílt az Asztanában Hoppál Mihály sámánkutató munkáiból

Október 12-én az asztanai Magyar nagykövetség szervezésében, a Nemzetközi Türk Akadémiával együttműködve nyílt meg a világhírű magyar néprajztudós, Dr. Hoppál Mihály „Sámánok szertartás közben” című fotókiállítása.

2017. november 1. 14:59

Dr. Szombathy Zoltán nagysikerű vallástudományi előadást tartott Pristinában

2017. október 5-én Dr. Szombathy Zoltán habilitált egyetemi docens, az ELTE Bölcsészettudományi Kar Orientalisztikai Intézet igazgatója, egyben a Sémi Filológiai és Arab Tanszék tanszékvezetője, Naim Tërnavának, a Koszovói Iszlám Közösség fűmuftijának felkérésére, nagysikerű vallástudományi előadást tartott Pristinában.

2017. október 30. 14:56

Színvonalas magyar megjelenéssel zajlott a III. Sao Pauló-i Tudományos és Technológiai Hét

A III. Sao Pauló-i Tudományos és Technológiai Hét keretében október 24. és 29. között mutatták be a magyar találmányokat ismertető Smart Hungary roll-up kiállítást. A kiállítás anyagát a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal állította össze.