Hírek

2019. december 14. 8:41

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézetének (NAIK HAKI) szakmai útja Mexikóban

A NAIK HAKI és az INAPESCA által aláírt együttműködési megállapodás keretében a következő évek munkatervének egyeztetése érdekében az INAPESCA vezetése 2019. október 7. és 11. között a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával látta vendégül Dr. Halasi-Kovács Béla HAKI igazgatót, valamint Kovács Gyulát az intézet Halbiológia osztályának vezetőjét. A látogatás során a magyar nagykövetség munkatársai az eredményes munkához jelentős személyes támogatást nyújtottak.

2019. december 12. 8:37

A HIPA vezérigazgatójának bilbaoi találkozója a Baszk Autóipari Klaszter tagjaival

Magyarország Madridi Nagykövetsége Ésik Róbert HIPA vezérigazgató részvételével 2019. december 3-án befektetésösztönzési fórumot szervezett a spanyol autóipari alkatrészgyártás központjának számító Bilbaoban, ES legnagyobb autóipari beszállító cégeinek részvétele mellett.

2019. december 12. 8:33

Smart City tudománydiplomáciai konferencia Münchenben


2019. december 5-én a Müncheni Főkonzulátus a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valamint a Smartpolis és az Urban Institute Zrt. közös szervezésében került megrendezésre a Smart City tudománydiplomáciai konferencia, mely a magyar-bajor együttműködési pontok beazonosítása érdekében a digitálisplatformok útján elérhető közlekedési megoldásokra fókuszált. A 30 fős rendezvényen többek között részt vett a Budapesti I. Kerületi Önkormányzat, Augsburg, München, az Urban Institute, valamint több német és magyar start-up képviselője.

2019. december 11. 9:37

Jelentés magyar digitális egészségügyi startupok bemutatkozásáról a 2019. október 29-i berlini Health Week rendezvényen

A Startup Campus Berlin, a berlini Magyar Nagykövetség, valamint a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és közös szervezésében 2019. október 29-én került sor a „Startup Campus – Health Week Berlin Conference & Pitch Evening” c. rendezvényre, melynek keretén belül 7 digitális egészségügyi innovációval foglalkozó magyar informatikai startup cég mutatkozott be az egészségipar és az élettudományok rangos nemzetközi fóruma, a „Berlin Health Week” nemzetközi programhoz kapcsolódóana a berlini Magyar Nagykövetségen.

2019. december 11. 9:29

Magyar startupok bemutatkozása Athénban

A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) görögországi partnere az ALX kft., továbbá Magyarország Nagykövetsége Athén és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával, valamint közös szervezésében került megrendezésre 2019. november 22-én Athénban egy startup roadshow és minikonferencia, melynek keretében meghívott előadók közreműködésével ismerkedhettek meg a görög érdeklődők a magyar startup szcénával. A "Smart Cities & Sustainable Energy Management" című rendezvénynak a magyar innovációs, tudományos és technológiai eredmények bemutatása mellett nem titkolt célja volt az üzleti kapcsolatok fejlesztése is.

2019. december 10. 9:22

Technológiai megoldások ismertetése a tevetejre, mint élelmiszeripari alapanyagra vonatkozóan

A „Technológiai megoldások ismertetése a tevetejre, mint élelmiszeripari alapanyagra vonatkozóan” című, Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával megvalósult projekt - október 9-11 közötti - megvalósítása során a Tunéziába kiutazó magyar szakemberek és a tuniszi nagykövetség munkatársai egyetemi oktatókkal, kutatóintézeti vezetőkkel, szakmai és érdekképviseleti felelősökkel, valamint területi önkormányzati képviselőkkel való találkozásokon keresztül igyekeztek föltérképezni a magyar technológia és tudás transzferének minél eredményesebb formáját, keretrendszerét.

2019. december 6. 16:46

Beszámoló a Hungarian Tech Night (Hungarian Tech Day) eseményről

2019. november 26-án valósult meg a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával a Hungarian Tech Night (Hungarian Tech Day) esemény New Yorkban. Az esemény háttere egyrészt a 2018. tavaszán létrejött European Tech Initiative (ETI), melyben a New York-i Főkonzulátus (NYFK) is részt vesz, s célja, hogy az európai országok közösen népszerűsítsék a rendezvényeiket a New York-i ökoszisztémában, így segítvén egymást információval és tapasztalatmegosztással. Másrészt, a 2019 nyarán átadott Washington-i Business Promotion and Development Campus (BPDC) akcelerátor programja keretében az első magyar startup csoport (6 cég: Aleas, Blackbelt, Geomant, Quadron, Talk-a-bot, Visoft) ez év novemberében érkezett az USA-ba.

2019. december 6. 15:08

Furfang és kreativitás: magyar játék és design a tanulásban - Helsinki

Furfang és kreativitás: magyar játék és design a tanulásban nevű programsorozat keretében több eseményre került sor Helsinkiben, a KKM Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával

2019. december 6. 14:42

A Route4U startup részvétele a Salon des Maires kiállításon és tárgyalásai Párizsban

A Route4U magyar cég – a KKM Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával – részt vett a Salon des Maires kiállításon Párizsban 2019. november 19-21. között, amely a legfontosabb fórum Franciaországban, melyen az önkormányzatok és innovatív vállalati megoldások találkoznak. A cég sikerrel mutatta be a rendezvényen mozgássérültek akadálymentes közlekedését lehetővé tevő mobil applikációját, továbbá a nagykövetség külgazdasági irodájának támogatásával tárgyalást folytatott a 2024-es párizsi olimpia szervezéséért felelős vállalatokkal, az innovatív megoldások tesztelésében és használatában élenjáró agglomerációs település, Issy-les-Moulineaux polgármesteri hivatalával, valamint a párizsi önkormányzat innovációs igazgatójával.

2019. december 6. 11:45

Magyar nemzeti megjelenés a Web Summit 2019 Lisbon konferenciasorozaton és a Magyar Tudomány Ünnepe a Lisszaboni Magyar Nagykövetségen

Magyarország Lisszaboni Nagykövetsége a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával 2019. november 5-7. között Európa legjelentősebb ICT konferencia-sorozatán, a Web Summit-on, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) közös szervezésben, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), illetve a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) közreműködésével magyar standot működtett, melyen öt versenygyőztes startup mutatkozhatott be a szakmai nagyközönség előtt. Emellett az eseményhez köthető nagykövetségen megrendezett „Magyar Tudomány Ünnepe” networking esten több, mint 100 vendég előtt mutatkoztak be a „X. Be Smart” verseny győztes startupjai: a CASP, a Family Finances, a Péntech, a Sineco és a Wine Data cégek.