Hírek

2020. január 31. 11:10

Magyar-indiai Innovációs Workshop Újdelhiben

Hét magyar cég részvételével, a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és az Invest India közreműködésével rendezte meg Magyarország Nagykövetsége Újdelhi az 1. Magyar-Indiai Innovációs Workshopot 2020. január 08-án, mely fókuszpontjában a környezetvédelem és mezőgazdaság állt.

2020. január 31. 10:55

Részvétel a Techfest tudományos, műszaki kiállításon - Mumbai

Mumbaiban, az Indian Institute of Technology (IIT) campusának területén 2020. január 3-5. között immár 23. alkalommal került megrendezésre a Techfest - Bombay, Ázsia legnagyobb, diákok által szervezett műszaki-tudományos-technológiai fesztiválja. A rendezvényen a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. közreműködésével magyar részről Lombiq Technologies és a Bookr Kids képviseltette magát.

2020. január 7. 16:26

Start-up bemutató program - Tokió

2019. december 09-12. között „High-tech kapcsolatrendszer és startup ökoszisztéma kiépülésének elősegítése” címmel a tokiói magyar nagykövetség a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával kapcsolatépítő előadói körutat szervezett alumínium hab és alumínium akkumulátor fejlesztés témakörében, melyen Babcsán Norbert a Miskolci Egyetem professzora és az Innobay cég vezetője vett részt és adott elő.

2020. január 7. 15:39

Agráripari innovációs workshop Taskentben a magyar agráripar fejlesztési irányairól

2019. november 12-15 között Magyarország Taskenti Nagykövetségének szervezésében és a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával Üzbegisztánba látogatott a Szent István Egyetem képviseletében Dr. Szabó István egyetemi tanár, oktatási és nemzetközi kapcsolatokért felelős rektorhelyettes, aki megbeszélést folytatott a Taskenti Agrár Egyetemen Batirjon Sulaymonov rektorral. Szabó István rektorhelyettes a Taskenti Agrár Egyetemmel együttműködési megállapodás megkötését, közös oktatási programok beindítását (pl. Erasmus, Stipendium Hungaricum), illetve szakmai együttműködést javasolt, valamint egy kihelyezett képzési program és „double degree” program beindítását.

2020. január 3. 13:16

Magyar-japán orvostudományi kutatások szemináriuma - Tokió

2019. november 22-én a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával „Antimicrobial Resistance – Learning from Semmelweis” címmel magyar-japán orvostudományi szemináriumot rendezett a tokiói nagykövetség a magyar-japán kapcsolatok felvételének 150 évfordulójához, valamint a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó tudományos rendezvényként Tokióban.

2020. január 3. 13:09

Tájékoztató a „Kandó Kálmán 150 - Magyar Vasút” című kiállítás megnyitásáról

2019. december 18-án a bakui nagykövetség a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával a bakui pályaudvar központi várótermében megnyitotta „Kandó Kálmán 150 - Magyar Vasút” című kiállítását.

2020. január 3. 10:37

Látogatás az INRA, az ICARDA és az IAV Hassan II kutatóinál

A „Kalászosok és alternatív pillangósok abiotikus rezisztencia-nemesítése és együttműködés elindítása” címen jóváhagyott TDF-projekt keretében Tar Melinda, a NAIK NÖKO igazgatója látogatást tett Marokkóban, ahol szakmai programja keretében találkozott az INRA, az ICARDA, az IAV Hassan II és a meknèsi École Nationale d’Agronomie (ENA) kutatóival és oktatóival.

2020. január 3. 10:32

Tudósklub sorozat Párizsban

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával megvalósuló tudósklub sorozat keretében Dr. Pálfi György (Szegedi Tudományegyetem, Embertani Tanszék) és Dr. Gyimesi Tímea (Szegedi Tudományegyetem, Francia Tanszék) tanszékvezető egyetemi docensek szakmai látogatás tettek Párizsban.

2020. január 2. 14:21

150 Years of Hungary-Japan Industrial Relations szeminárium Tokióban

Magyarország Tokiói Nagykövetségének szervezésében 2019. december 6-án került sor a Nemzeti Művészeti Központ (National Art Center Tokyo – NACT) Auditóriumában a Magyar-japán ipari kapcsolatok 150 éve (150 Years of Hungary-Japan Industrial Relations) elnevezésű szemináriumra. A rendezvény mely Orbán Viktor miniszterelnök úr japán látogatása alatt rendezett eseményeink közé tartozott a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

2019. december 30. 11:58

Dél-afrikai Tudományos Fórum Pretoriában

2019. december 4-6. között ötödik alkalommal rendezték meg a Dél-afrikai Tudományos Fórumot Pretoriában, amelyen Magyarország pretoriai Nagykövetsége ismét önálló kiállítóként vett részt. A standon óriási érdeklődés volt a magyarországi felsőoktatási tanulmányi lehetőségek és különösen a Stipendium Hungaricum ösztöndíjak iránt. A rendezvényen részt vett és a standon látogatás tett Schanda Tamás innovációs és technológiai miniszterhelyettes is. Az esemény mintegy 40 országból több mint 3 000 döntéshozót, kutatót, tudóst és más érdeklődőt vonzott.