Magyarország tudományos és technológiai (TéT) szakdiplomata hálózata: hazánkat jelenleg 15 bilaterális szakdiplomata képviseli a világ kutatásfejlesztési szempontból kiemelkedő állomáshelyein.

A relációt érintő oktatási és tudományos kapcsolatok, KFI kérdések, tudásalapú vállalati együttműködések témájában javasoljuk a kapcsolatfelvételt a megfelelő TéT szakdiplomatával, a lap alján található űrlap kitöltésével.

 

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK - New York

Novák Tamás Phd

Feladata a két ország közötti tudás- és technológia transzfer elősegítése, a kétoldalú szakdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése, az akadémiai együttműködés, a hazai innovatív cégek piacra lépésének támogatása, valamint magas szintű elemzőmunka.

JWxXULBrhjWL211dGFtYXMubm92YWtAbWZhLmdvdi5odQ==

 AUSZTRIA - Bécs

Jávori Balázs

 A sokoldalú magyar-osztrák tudományos és technológiai kapcsolatok erősítését, valamint a potenciális együttműködési lehetőségek beazonosítását szeretné elősegíteni azon tapasztalatokkal, amelyeket eddigi diplomáciai pályafutása alatt, illetve azt megelőzően, a versenyszférában középvezetőként szerzett.

OKczSGddQLCDGBEgPk2NMQkphdm9yaUBtZmEuZ292Lmh1

 BRAZÍLIA - Sao Paulo

Morován Júlia

 Célja, hogy Magyarország Közép-Európa innovációs központjaként jelenjen meg Brazíliában. Támogatja a start-up-kapcsolatfejlesztést, a magas hozzáadott értékű termékeket előállító innovatív magyar vállalkozások piacra lépését.

WPZho3wlWSnVsaWEuTW9yb3ZhbkBtZmEuZ292Lmh1

 EGYESÜLT KIRÁLYSÁG - London

Takács-Carvalho Gábor

 Brit viszonylatban kiemelt jelentőségű kérdések: a Brexit folyamat KFI és egyetemi szektorra gyakorolt hatása, az 5G, mesterséges intelligencia, élettudományok/biotechnológia, fintech és általános start-up szektor fejlődése.

SHqRwVrirhYkhwDbh8GQ2NcTZcR2Fib3IuVGFrYWNzQG1mYS5nb3YuaHU=

 FRANCIAORSZÁG - Párizs

Somogyi Norbert Phd

 Célja a magyar-francia tudományos és technológiai kapcsolatok erősítése, a K+F szektor elemzése, az intézményi kapcsolatok szélesítése. Regionális szakattaséként ellátja a marokkói, algériai és tunéziai TéT-kapcsolatok kezelését is.

nsQhTlT3Mj1bm9yYmVydC5zb21vZ3lpQG1mYS5nb3YuaHU=

 INDIA - Újdelhi

Dr. Farkas Hilda

 Vegyészmérnök, a környezettudományok doktora. Indiai kiküldetése során legfontosabbnak tekinti, hogy a magyar tudomány és kutatás eredményeit, oktatási kiválóságát láthatóvá tegye a hatalmas országban.

NvEIaRlesBxRDwMs3rVOaGlsZGEuZmFya2FzQG1mYS5nb3YuaHU=

 IZRAEL - Tel-Aviv

Hoffmann Mária

 Kiemelt feladata a két ország közötti közös kutatásfejlesztési projektek beazonosítása és elősegítése, az akadémiai és ipari együttműködéshez kapcsolódó K+F-tevékenység izraeli finanszírozásának megismerése, a kétoldalú szakdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése, a tudományos tanácsadási mechanizmus terén az izraeli jó gyakorlatok megismerése és az izraeli startup inkubátorok hatékony működésének feltérképezése.

GhZDQ3TEdbWFyaWEuaG9mZm1hbm5AbWZhLmdvdi5odQ==

 JAPÁN - Tokió

Dr. Hosszú Hortenzia

 Öt évet töltött Kínában TéT-szakdiplomataként. Utána Magyarország egyik legjelentősebb energetikai beruházásánál dolgozott vezető pozícióban. Jelenleg Magyarország tokiói nagykövetsége tudományos szakdiplomatája.

minFZLpBl3cZYaG9ydGVuemlhLmhvc3N6dUBtZmEuZ292Lmh1

 KOREA - Szöul

Musza István

 Villamosmérnök; cégvezetői és szakmai tapasztalatot a big data és az analitika iparági alkalmazása területén szerzett, kihívást jelentő feladatok megoldásában.

ERBYHLgqfxYShPpCQ5rmQNDaXN0dmFuLm11c3phQG1mYS5nb3YuaHU=

 KÍNA - Peking

Balogh András Zoltán

 A Semmelweis Egyetem korábbi innovációs igazgatója; iparjogvédelmi szakértő, a Horizon 2020/Europe program pályázati értékelője. Fő érdeklődési területe a kínai innovációs siker titkának feltárása és a szellemi tulajdonvédelmi tanácsadás.

idcGurIzdobFCm5FjG0zYW5kcmFzLmJhbG9naEBtZmEuZ292Lmh1

 NÉMETORSZÁG - Berlin

Dr. Vápár József