Magyarország tudományos és technológiai (TéT) szakdiplomata hálózata: hazánkat jelenleg 15 bilaterális szakdiplomata képviseli a világ kutatásfejlesztési szempontból kiemelkedő állomáshelyein.

A relációt érintő oktatási és tudományos kapcsolatok, KFI kérdések, tudásalapú vállalati együttműködések témájában javasoljuk a kapcsolatfelvételt a megfelelő TéT szakdiplomatával, a lap alján található űrlap kitöltésével.

 

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK - New York

Novák Tamás Phd

Feladata a két ország közötti tudás- és technológia transzfer elősegítése, a kétoldalú szakdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése, az akadémiai együttműködés, a hazai innovatív cégek piacra lépésének támogatása, valamint magas szintű elemzőmunka.

sLJhWEBHpePUiR4B02kdGFtYXMubm92YWtAbWZhLmdvdi5odQ==

 AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK – San Francisco

 Mészáros Eleonóra

 

Széleskörű vállalati, egyetemi–akadémiai és minisztériumi K+F+I szakértői és vezetői tapasztalattal érkezett a tudománydiplomácia területére. Feladata a kétoldalú tudományos kapcsolatok erősítése, a kutatóhelyek és vállalkozások bilaterális innovációs együttműködésének, a K+F eredmények üzleti potenciállá, tényleges gazdasági eredménnyé történő alakításának elősegítése. 

BOGTgpTX6zZZQYNRWxlb25vcmEuTWVzemFyb3NAbWZhLmdvdi5odQ==

AUSZTRIA - Bécs

Jávori Balázs

 A sokoldalú magyar-osztrák tudományos és technológiai kapcsolatok erősítését, valamint a potenciális együttműködési lehetőségek beazonosítását szeretné elősegíteni azon tapasztalatokkal, amelyeket eddigi diplomáciai pályafutása alatt, illetve azt megelőzően, a versenyszférában középvezetőként szerzett.

mbXnlIKTcXVF9MwDWZMYT0Qkphdm9yaUBtZmEuZ292Lmh1

 BRAZÍLIA - Sao Paulo

Morován Júlia

 Célja, hogy Magyarország Közép-Európa innovációs központjaként jelenjen meg Brazíliában. Támogatja a start-up-kapcsolatfejlesztést, a magas hozzáadott értékű termékeket előállító innovatív magyar vállalkozások piacra lépését.

csVvyrQKhO3A5WSnVsaWEuTW9yb3ZhbkBtZmEuZ292Lmh1

 EGYESÜLT KIRÁLYSÁG - London

Takács-Carvalho Gábor

 Brit viszonylatban kiemelt jelentőségű kérdések: a Brexit folyamat KFI és egyetemi szektorra gyakorolt hatása, az 5G, mesterséges intelligencia, élettudományok/biotechnológia, fintech és általános start-up szektor fejlődése.

HhvtWc7xxY2lrOR2Fib3IuVGFrYWNzQG1mYS5nb3YuaHU=

 FRANCIAORSZÁG - Párizs

Somogyi Norbert Phd

 Célja a magyar-francia tudományos és technológiai kapcsolatok erősítése, a K+F szektor elemzése, az intézményi kapcsolatok szélesítése. Regionális szakattaséként ellátja a marokkói, algériai és tunéziai TéT-kapcsolatok kezelését is.

RWJdTzaMeWKdE5RcNZYbm9yYmVydC5zb21vZ3lpQG1mYS5nb3YuaHU=

IZRAEL - Tel-Aviv

Hoffmann Mária

 Kiemelt feladata a két ország közötti közös kutatásfejlesztési projektek beazonosítása és elősegítése, az akadémiai és ipari együttműködéshez kapcsolódó K+F-tevékenység izraeli finanszírozásának megismerése, a kétoldalú szakdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése, a tudományos tanácsadási mechanizmus terén az izraeli jó gyakorlatok megismerése és az izraeli startup inkubátorok hatékony működésének feltérképezése.

JICqlbJp9YUNjNjmyWbWFyaWEuaG9mZm1hbm5AbWZhLmdvdi5odQ==

 JAPÁN - Tokió

Dr. Hosszú Hortenzia

 Öt évet töltött Kínában TéT-szakdiplomataként. Utána Magyarország egyik legjelentősebb energetikai beruházásánál dolgozott vezető pozícióban. Jelenleg Magyarország tokiói nagykövetsége tudományos szakdiplomatája.

QWXbVqCs9jNkjEMMmDaG9ydGVuemlhLmhvc3N6dUBtZmEuZ292Lmh1

 KOREA - Szöul

Musza István

 Villamosmérnök; cégvezetői és szakmai tapasztalatot a big data és az analitika iparági alkalmazása területén szerzett, kihívást jelentő feladatok megoldásában.

wRtP6jrJTNNaXN0dmFuLm11c3phQG1mYS5nb3YuaHU=

 KÍNA - Peking

Balogh András Zoltán