Magyarország TéT szakdiplomata hálózatát jelenleg 12 diplomata képviseli a világ KFI szempontból kiemelkedő állomáshelyein. 

A relációt érintő oktatási és tudományos kapcsolatok, KFI kérdések, tudásalapú vállalati együttműködések témájában javasoljuk a kapcsolatfelvételt a megfelelő TéT szakdiplomatával, a lap alján található űrlap kitöltésével.

AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK - New York


Novák Tamás Phd

Feladata a két ország közötti tudás- és technológia transzfer elősegítése, a kétoldalú szakdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése, az akadémiai együttműködés, a hazai innovatív cégek piacra lépésének támogatása, valamint magas szintű elemzőmunka.

ucWzK3jNOdGFtYXMubm92YWtAbWZhLmdvdi5odQ==

AUSZTRIA - Bécs

Dr. Schüschletz Sándor 


Jogász. 2015. augusztustól 2019. szeptemberig a Müncheni Főkonzulátus külgazdasági diplomatája volt. 2020. márciustól Magyarország Bécsi Nagykövetségének TéT szakdiplomatájaként látja el feladatait.

RciOTyzolXZc3YzNc2FuZG9yLnNjaHVzY2hsZXR6QG1mYS5nb3YuaHU=

BRAZÍLIA - Sao Paulo

Morován Júlia

 


Célja, hogy Magyarország Közép-Európa innovációs központjaként jelenjen meg Brazíliában. Támogatja a start-up-kapcsolatfejlesztést, a magas hozzáadott értékű termékeket előállító innovatív magyar vállalkozások piacra lépését.

 

uUZiBjRMQ9DNOcJZYcdanVsaWEubW9yb3ZhbkBtZmEuZ292Lmh1

 

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG - London


Takács-Carvalho Gábor 

 

Brit viszonylatban kiemelt jelentőségű kérdések: a Brexit folyamat KFI és egyetemi szektorra gyakorolt hatása, az 5G, mesterséges intelligencia, élettudományok/biotechnológia, fintech és általános start-up szektor fejlődése.

 

ztKtcdObdKNQAPJCr7BkzkiZZZ2Fib3IudGFrYWNzQG1mYS5nb3YuaHU=


FRANCIAORSZÁG - Párizs


Somogyi Norbert Phd 

Célja a magyar-francia tudományos és technológiai kapcsolatok erősítése, a K+F szektor elemzése, az intézményi kapcsolatok szélesítése. Regionális szakattaséként ellátja a marokkói, algériai és tunéziai TéT-kapcsolatok kezelését is.


QeTEjzdG2M3bm9yYmVydC5zb21vZ3lpQG1mYS5nb3YuaHU=


 

INDIA - Újdelhi


Farkas Hilda dr. 

Vegyészmérnök, a környezettudományok doktora. Indiai kiküldetése során legfontosabbnak tekinti, hogy a magyar tudomány és kutatás eredményeit, oktatási kiválóságát láthatóvá tegye a hatalmas országban.


dyklJeKsAbf5Mjj1ZaGlsZGEuZmFya2FzQG1mYS5nb3YuaHU=

 

JAPÁN - Tokió


Hosszú Hortenzia dr.Öt évet töltött Kínában TéT-szakdiplomataként. Utána Magyarország egyik legjelentősebb energetikai beruházásánál dolgozott vezető pozícióban. Jelenleg Magyarország tokiói nagykövetsége tudományos szakdiplomatája.

 

pTouMv8Exz3YZJzaG9ydGVuemlhLmhvc3N6dUBtZmEuZ292Lmh1

 

KOREA - Szöul


Musza IstvánVillamosmérnök; cégvezetői és szakmai tapasztalatot a big data és az analitika iparági alkalmazása területén szerzett, kihívást jelentő feladatok megoldásában.

CLCcBZfNM5YMFimaXN0dmFuLm11c3phQG1mYS5nb3YuaHU=


KÍNA - Peking


Balogh András ZoltánA Semmelweis Egyetem korábbi innovációs igazgatója; iparjogvédelmi szakértő, a Horizon 2020/Europe program pályázati értékelője. Fő érdeklődési területe a kínai innovációs siker titkának feltárása és a szellemi tulajdonvédelmi tanácsadás.


ofsEibadsKBJwP4QWM0YW5kcmFzLmJhbG9naEBtZmEuZ292Lmh1
NÉMETORSZÁG - Berlin

Dr. Vápár JózsefKiemelt feladata az ITM által irányított Magyar-Német Innovációs Munkacsoport üléseinek megszervezése, a projektek gondozása, ezzel összefüggésben a német szövetségi minisztériumokkal, kutatóintézetekkel és egyetemekkel történő kapcsolattartás.

 

YVxgMMeJfEimaDjC3Y2cam96c2VmLnZhcGFyQG1mYS5nb3YuaHU=


 

NÉMETORSZÁG - Stuttgart


Kindert JuditSMARTFLUENCEREK együttműködését szeretné elősegíteni a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció terén azon tapasztalatokkal, amelyeket a tudománypolitikáért, a tudomány-és innovációmenedzsmentért felelős intézményekben szerzett.

 

tvxhmCI40xmNanVkaXQua2luZGVydEBtZmEuZ292Lmh1

 

OROSZORSZÁG - Moszkva


Mártfi AndrásFeladata a sokoldalú orosz-magyar TéT kapcsolatok gondozása. Keresi a potenciális együttműködési és piacfejlesztési pontokat és rendszeresen tájékoztatja a magyar partnereket és intézményeket az aktuális oroszországi helyzetről.