Pályázatok

2020. január 29. 15:43

Pályázati felhívás: Entrepreneurial Skills Development Program (ESDP)

Az ENRICH in the USA projekt keretében 2020. március 19-24 között Philadelphiában rendezik meg az Entrepreneurial Skills Development Program-ot (ESDP).

A célközönség kezdő vagy karrierjük közepén járó kutatók, akik megvizsgálnák munkájuk piacosításának lehetőségeit az Egyesült Államokban.

A pályázati határidő: 2020. február 27. A program leírását a csatolt közlemény tartalmazza.

2020. január 17. 16:23

Izraeli tanulmányút meghirdetése a V4 országbeli startupok és inkubátorok részére

A V4-Izrael innovációs együttműködés keretei között 2020-ban második alkalommal kerül sor izraeli tanulmányút meghirdetésére a V4 országbeli startupok és inkubátorok részére. Pályázni 2020. január 20. és február 14. között lehet. A pályázati kiírást és a jelentkezési lapot mellékeljük.

2019. december 20. 11:07

Pályázati felhívás stuttgarti TéT szakdiplomata álláshelyre

Stuttgarti állomáshelyre TéT szakdiplomatákat keres a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal együttműködésben

2019. december 20. 9:32

Pályázati felhívás sao paulo-i TéT szakdiplomata álláshelyre

Sao Paulo-i állomáshelyre TéT szakdiplomatákat keres a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal együttműködésben

2019. december 4. 11:42

Pályázati felhívás pekingi TéT szakdiplomata álláshelyre

Peking állomáshelyre TéT szakdiplomatákat keres a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal együttműködésben

2019. szeptember 12. 15:55

Pályázati felhívás szöuli TéT szakdiplomata álláshelyre

Szöul állomáshelyre TéT szakdiplomatákat keres a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztálya a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal együttműködésben.

2019. április 5. 11:52

Doktori ösztöndíj-lehetőségek a francia atomenergetikai kutatóintézet-hálózatnál (CEA) – nem csak atomenergiára

A francia atomenergetikai kutatóintézet az idei évben is mintegy kétszáz doktori ösztöndíj-témát hirdetett meg a kapcsolódó – tágan értelmezett - tudományos és mérnöki területeken végzők számára, amikre várják érdeklődő magyar fiatalok jelentkezését is. Konkrét jelentkezési határidő – ellentétben más intézmények hasonló programjaival – nincs, a téma kiválasztását követően a jelentkezőnek az ott megadott témavezetővel kell közvetlenül fölvennie a kapcsolatot. A pályázat az adott témára akkor zárul, amikor a témavezető úgy látja, hogy megtalálta az arra alkalmas fiatalt. Ezen túlmenően tekintettel arra, hogy a témák zömében a munkát szeptember-októberben el kell kezdeni és addig – természetesen akkor, ha a jelentkező mellett döntött a CEA – a szükséges formalitásokat is le kell folytatni, javasoljuk, hogy az érdeklődők a lehető leghamarabb vegyék föl a kapcsolatot a kiválasztott téma vezetőjével!

2019. április 5. 11:50

IRSTEA doktori ösztöndíj-pályázat

A francia IRSTEA kutatóintézet (Institut national de Recherche en Sciences et Technologies pour l'Environnement et l'Agriculture – nemzeti agrár- és környezettudományi kutatási és technológiai intézet, www.irstea.fr) a kutatási, fölsőoktatási és innovációs minisztérium, valamint az agrártárca közös irányítása alatt működő költségvetési intézmény. Alkalmazottainak száma 1750, őket 250 doktorandusz és 40 poszt-doktori státusú fiatal kutató egészíti ki. Országszerte összesen 9 regionális központot működtet (Antony, Nogent-sur-Vernisson, Rennes, Lyon, Grenoble, Clermont-Ferrand, Bordeaux, Montpellier, Aix-en-Provence), elsődleges kutatási témái a folyó- és állóvizekkel, ökotechnológiákkal (ideértve a hulladék-kezelést) és a vidéki területek állapotával kapcsolatosak.

2019. április 5. 11:48

Pályázati lehetőség: Innovatív elektromos mobilitási megoldások a vidéki Afrikának

A francia energia-szolgáltatóhoz tartozó ENGIE Power Corner (BU ENGIE Afrique) pályázatot hirdet partnerek és elektromos mobilitással kapcsolatos projektjeik fölkutatására, valamint ezek tesztelésére lokális mini elektromos hálózatok területén a vidéki Afrikában.

2019. április 5. 11:45

Tengerbiológiai doktori és poszt-doktori ösztöndíjak az IFREMER-nél

Az IFREMER Master2 vagy azzal egyenértékű diplomával rendelkezők számára doktori ösztöndíj-lehetőséget hirdet a tengerbiológia és a kapcsolódó területek iránt érdeklődő, doktori iskolába beiratkozni kívánó fiatalok számára.