Pályázatok

2021. május 14. 10:25

Együttműködési lehetőség az alacsony szén-kibocsátású technológiák és a körforgásos gazdaság terén

A Low Carbon and Circular Economy Business Action egy uniós finanszírozású kezdeményezés, amelynek célja az európai kis- és középvállalkozások, valamint a Brazíliában, Argentínában, Chilében, Kolumbiában és Mexikóban működő kisvállalkozások közötti kereskedelem ösztönzése, a zöld, vagy alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák területén. Brazília négy projekthez keres együttműködő partnereket, elsősorban a biogáz és a napenergia-termelés területén.

2021. május 14. 10:15

Pályázati lehetőség – Newton International Fellowship

A Royal Society és a British Academy pályázatot hirdet (Newton International Fellowship) post-doktori kutatók támogatására, melynek keretében a nyertesek két évet tölthetnek brit partnerintézménynél.

2021. április 26. 11:07

São Paulo – Pályázat a járvány nyomán kialakult társadalmi-gazdasági válság hatásainak mérséklésére

São Paulo Állam Kutatási Alapítványa (FAPESP) pályázatot hirdetett olyan projektek támogatására, melyek a járvány következtében kialakult társadalmi-gazdasági válságból történő kilábaláshoz szükséges közpolitikák létrehozását célozzák.

2021. április 9. 12:36

Brazil tudományos pályázat az óceánok szennyezettségének vizsgálatára

A 2021. augusztus 15-én induló Voz dos Oceanos („Az óceánok hangja”) vitorlásexpedíció tudományos alprojektje, a Voz dos Oceandos Scientific az óceánok szennyezettségének vízminták és légi felvételek alapján történő elemzésére irányul, széleskörű nemzetközi összefogással.

2021. április 1. 12:04

Nemzetközi pályázati felhívás a brazil biozgáz-értékláncot célzó üzleti lehetőségek azonosítására és technológiai innovációk megvalósítására

A Megújuló Energiaforrások Nemzetközi Központja (CIBiogás) nemzetközi pályázati felhívást indít, Tropicalization Program néven, melynek célja, hogy helyi és külföldi vállalatok együttműködése és technológiatranszfer révén előmozdítsa a brazil biogázpiacon jelentkező kihívások megoldását.

2021. április 1. 12:01

Az NKFIH pályázata nyári gyakorlat támogatására

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatot hirdet magyarországi felsőoktatási és oktatási intézmények, vállalatok, valamint kutatócsoportok részére, akik az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában és Hollandiában tanuló, magyar állampolgársággal rendelkező hallgatókat foglalkoztatnak, nyári gyakorlat keretében.

2020. december 16. 9:09

Diplomáciatörténeti pályázat - módosított határidő

Magyarország valamint Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország közötti diplomáciai kapcsolatok fennállásának 100. évfordulója alkalmából a diplomáciatörténet részleteinek feltárása érdekében Magyarország Koppenhágai Nagykövetsége, Magyarország Helsinki Nagykövetsége, Magyarország Oslói Nagykövetsége és Magyarország Stockholmi Nagykövetsége nyilvános pályázatot hirdet a magyar-dán, a magyar-finn, a magyar-norvég vagy a magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok történetének valamely időszakát, történését, fontos személyiségét vagy meghatározó viszonyrendszerét bemutató, tudományos igényű tanulmány elkészítésére, felsőoktatási intézmények hallgatóinak, doktori hallgatóknak, tudományos munkát végző kutatóknak.

2020. július 31. 9:12

A Belga Királyság Királyi Akadémia Tengerentúli Tudományok Intézetének 2021-2022. évi tudományos versenyének szabályai és a verseny kérdései

A Belga Királyság Királyi Akadémia Tengerentúli Tudományok Intézete pályázatot hirdet, kutatók számára.

2020. június 16. 14:59

Technológiai nemzetközi pályázati lehetőség

Nemzetközi Távközlési Egyesület által szponzorált EQUALS Globális Partnerség a nemek közötti egyenlőségért a digitális korban technológiai pályázat

2020. március 4. 8:59

Diplomáciatörténeti pályázati felhívás

Magyarország valamint Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország közötti diplomáciai kapcsolatok fennállásának 100. évfordulója alkalmából a diplomáciatörténet részleteinek feltárása érdekében
Magyarország Koppenhágai Nagykövetsége, Magyarország Helsinki Nagykövetsége, Magyarország Oslói Nagykövetsége és Magyarország Stockholmi Nagykövetsége nyilvános pályázatot hirdet a magyar-dán, a magyar-finn, a magyar-norvég vagy a magyar-svéd diplomáciai kapcsolatok történetének valamely időszakát, történését, fontos személyiségét vagy meghatározó viszonyrendszerét bemutató, tudományos igényű tanulmány elkészítésére felsőoktatási intézmények hallgatóinak, doktori hallgatóknak, tudományos munkát végző kutatóknak.