2023. november 9-én került sor Berlinben a „Magyar Tudomány Ünnepe és a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya kutatás-fejlesztési eredményeinek bemutatása” c. rendezvényre.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, a berlini Gábor Dénes Tudományos Társaság és a  Magyarország Berlini Nagykövetsége által szervezett program a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya KFI eredményeinek bemutatását, a tesztpálya nemzetközi hírnevének erősítését tűzte ki célul a jelenlévő és online bekapcsolódott 240 fős hallgatóság előtt. A rendezvényt Dr. Györkös Péter nagykövet nyitotta meg és Dr. Hajnalka Zsolt, a ZalaZONE Ipari Park kommunikációs munkatársa moderálta.

 

Az ünnepi beszédet a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Dr. Lengyel László, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese tartotta, körbejárva a járműipar kiemelt gazdasági jelentőségét Magyarországon

 

Dr. Welsch Zoltán ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft. kutatási vezetője „R+D+I activities of ZalaZONE” címmel tartott előadást. Ezt Hamar Zoltán, AVL ZalaZONE Kft. ügyvezető igazgató prezentációja követte, melynek keretében bemutatta az AVL ZalaZONE Kft. tevékenységét. Simon Péter, a ZalaZONE Ipari Park üzletfejlesztésért és értékesítésért felelős menedzsere „ZalaZONE Science Park: Building a Future Proof Ecosystem” címmel mutatta be a ZalaZONE területén épülő Tudományos Parkot, ill. a jövőbiztos ökoszisztémát.

 

Az előadásokhoz kapcsolódóan Takács Olivér, a győri Széchenyi István Egyetem Digitális Központjának igazgató-helyettese mutatta be szakterületét „Drónfejlesztés a Széchenyi István Egyetemen és a ZalaZONE területén” címmel. Végezetül Dr. Németh Balázs, az Autonóm Rendszerek Nemzeti Laboratórium szakmai vezetője beszélt az általa képviselt nemzeti laboratóriumról.

 

A rendezvény a KMM tudománydiplomáciai kerete támogatásával valósult meg.