Teltházas Neumann János emlékestet tartottak 2023. november 17-én a londoni magyar nagykövetség szervezésében, a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részeként. A társszervező a Cambridge-Oxford Magyar Alumni Klub volt.

Az est díszvendége Dr. Ananyo Bhattacharya volt, aki Neumann János életéről írt könyvet „The Man from the Future-The Visionary Life of John von Neumann” címmel. Dr. Bhattacharya nemcsak Neumann életét írja le, hanem magával ragadó módon és átfogóan ismerteti Neumann több tudományágra gyakorolt hatását is. Dr. Bhattacharya beszélgetőpartnere Dr. Juhász Péter oxfordi kutató, fizikus, a Cambridge-Oxford Alumin Klub elnöke volt. 

A nagykövetség a Neumann emlékesttel egybekötve ünnepelte a Magyar Tudomány Ünnepét és a Nemzetközi Diáknapot is. Erre a Cambridge-i és oxfordi diák és alumni szervezeteken kívül a University College London, a London School of Economics, az Imperial College és a King’s College hallgatói, alumniai is eljöttek. Mint minden tudományos eseményre, erre is meghívást kaptak a Stipendium Peregrinum ösztöndíjas hallgatói is, akik közül szép számban jelentek meg.

A rendezvény a KKM tudománydiplomáciai keretéből valósult meg.