A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2022. november 3-13. között a szófiai MUZEIKO múzeum, a bolgár „Csodák Palotája” a tudomány játékos formáján keresztül mutatta be híres magyar tudósok munkásságát a gyerekeknek. A programot a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatta

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából 2022. november 3-13. között a szófiai MUZEIKO múzeum, a bolgár „Csodák Palotája” a tudomány játékos formáján keresztül mutatta be híres magyar tudósok munkásságát a gyerekeknek. A programot a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatta.

A budapesti Csodák Palotájától kapott kiállítással, híres magyar tudósok embernagyságú figuráival ismerhette meg a bolgár közönség, hogy a magyar tudomány milyen tudósokat adott a világnak. A kiállításon Wendl Maria, Hugonnai Vilma, Bolyai János, Szent-Györgyi Albert, Oláh György, Gábor Dénes, Csonka János és Kandó Kálmán munkásságát mutatták be játékos formában a gyerekeknek.

Az érdeklődők egész héten láthatták a kiállítást a bolgár múzeumban. A kiállításhoz kapcsolódó kiemelt múzeumi  rendezvényekre közel 1200 bolgár gyermek volt kiváncsi.