A Kuala Lumpuri Nagykövetség támogatásával Major-Bácskai Alexandra konduktor Dr. Pető András által kialakított oktatási módszerhez kapcsolódóan írta meg a Fight for your dreams c. mesekönyvet, amelyet deccember 6-án mutattak be Malajziában.

A Bácskai Alexandra által írt könyv nagyban hozzájárul a cerebrális parézisben szenvedő kisgyermekek, családjaik, illetve egészséges társaik közötti párbeszédhez. A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásból megjelent kötet első 500 példányához Káli Attila nagykövet írt egyoldalas előszót, illetve Major-Bácskai Alexandra több oldalon kifejtette, hogy hogyan járulhat hozzá a Pető-módszer, illetve maga a könyv azon gyermekek és családjuk mindennapjaihoz, akiket mozgásszervi betegség érint.

Fotó: Magyarország kuala lumpuri nagykövetsége

Fotó: Magyaroroszág kuala lumpuri nagykövetsége

Fotó: Magyaroroszág kuala lumpuri nagykövetsége

A mesekönyv bemutatójára december 6-án került sor a MindSpace Közösségi Központ és Oktatási Centrum aulájában.  A rendezvényen beszédet mondott Káli Attila nagykövet, aki kihangsúlyozta a Pető-módszer fontosságát és elismerően nyilatkozott a konduktorok fáradhatatlan munkájáról világszerte, kiemelve Major-Bácskai Alexandrát, aki úttörőnek számít Malajziában. Andrew Coomby, a MindSpace alapítója és igazgatója köszöntötte a Step and Smile Konduktív Oktatási Központot a MindSpace csoport körében és elmondta, hogy bízik a sikeres munkában és abban, hogy még több családnak segíthetnek majd a módszer malajziai megismertetése és az oktatás segítségével.

Fotó: Magyarország kuala lumpuri nagykövetsége

Major-Bácskai Alexandra beszédét követően felolvasást tartott, illetve egy megható videó összeállítás segítségével mutatta be a Step and Smile diákjainak mindennapjait. Az estét a könyv dedikálása és egy kisebb állófogadás zárta.

Fotó: Magyarország kuala lumpuri nagykövetsége

KKM