A Route4U magyar cég – a KKM Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával – részt vett a Salon des Maires kiállításon Párizsban 2019. november 19-21. között, amely a legfontosabb fórum Franciaországban, melyen az önkormányzatok és innovatív vállalati megoldások találkoznak. A cég sikerrel mutatta be a rendezvényen mozgássérültek akadálymentes közlekedését lehetővé tevő mobil applikációját, továbbá a nagykövetség külgazdasági irodájának támogatásával tárgyalást folytatott a 2024-es párizsi olimpia szervezéséért felelős vállalatokkal, az innovatív megoldások tesztelésében és használatában élenjáró agglomerációs település, Issy-les-Moulineaux polgármesteri hivatalával, valamint a párizsi önkormányzat innovációs igazgatójával.

A Route4U párizsi látogatásának célja önkormányzatoknak és további lehetséges partnereknek bemutatni mozgássérültek akadálymentes közlekedését lehetővé tevő mobil applikációját, amely már referenciával is rendelkezik Franciaországban (Angers városa sikerrel használja az alkalmazást). A cég számára kifejezetten hasznosnak bizonyult a program, a kiállításon lebonyolított tárgyalások mellett átfogó képet kaphattak az ott megjelent piaci szereplőkről, versenytársakról, hasonló, smart city fejlesztésekről.

A cég a kiállítás margóján - a nagykövetség külgazdasági irodájának támogatásával - tárgyalásokat folytatott a 2024-es párizsi olimpia szervezéséért felelős szervezetekkel, a Solideo (Société de Livraison des Ouvrages Olympiques), valamint a Comité d’organisation des Jeux Olympiques et Paralympiques Paris 2024 akadálymentességért felelős munkatársaival. Pierre-Antoine Leyrat, a Solideo akadálymentességért felelős vezetője elmondta, hogy hasznos lenne a Route4U akadálymentes útvonaltervező applikációjának használata a Párizs 2024 Olimpiai Játékokhoz kapcsolódóan, és ennek bevezetését, tesztelését a párizsi önkormányzat munkatársaival egyeztetve lehetne elvégezni. Az önkormányzatnál megadta a Paralimpiai Játékok szervezéséért felelős vezető, Pascal Mathieu, elérhetőségét, akivel a Route4U további tárgyalásokat kezdett.

Mindemellett a magyar cég az innovatív megoldások tesztelésében és használatában élenjáró agglomerációs település, Issy-les-Moulineaux polgármesteri hivatalának is bemutatásra került, ahol már előzetesen érdeklődést mutattak a Route4U megoldása iránt. Éric Legale, az Issymedia igazgatója, a város innovációs tanácsadója kifejtette, hogy a mozgássérülteket segítő megoldás mellett érdekesnek találja a Route4U CO2 kibocsátást modellező applikációját, és támogatná annak kísérleti alkalmazását Issy-les-Moulineaux területén, amelyhez további információt kért a vállalattól.

A látogatás során a Route4U képviselőinek alkalmuk volt továbbá a párizsi önkormányzat innovációs igazgatójával is találkozni és ígéretes tárgyalást folytatni Sabine Romon, Chief Innovation Officer-el és munkatársával, Marion Guiet-vel. Sabine Romon, a párizsi önkormányzat Smart City területén dolgozó innovációs igazgató, szintén hasznosnak tartotta az akadálymentes útvonaltervező alkalmazást. A bevezetést több lépcsőben, egy pilottal kezdve és a célcsoport visszajelzéseit figyelembe véve tartotta praktikusnak. A pilot projekt célterületének kijelölésére kéri az önkormányzatnál az olimpiai játékok szervezéséért felelős munkatársak szakmai véleményét.

KKM