A Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség rendezésében idén 2022. 10. 20. - 11. 06. között került sor a Science Agora tudománynépszerűsítő rendezvényre, melyen a tokiói magyar nagykövetség a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával három online és egy jelenléti előadással, 15 workshoppal, valamint egy saját és két megosztott standdal vett részt. A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a világegyetemről, a társadalmi igazságosságról, illetve a müográfiáról szóló előadásokat hallgattak meg az érdeklődők.

A Japán Tudományos és Technológiai Ügynökség rendezésében idén 2022. 10. 20. - 11. 06. között került sor a Science Agora tudománynépszerűsítő rendezvényre, melyen a tokiói magyar nagykövetség a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával három online és egy jelenléti előadással, 15 workshoppal, valamint egy saját és két megosztott standdal vett részt.  A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a világegyetemről, a társadalmi igazságosságról, illetve a müográfiáról szóló előadásokat hallgattak meg az érdeklődők.


A Science Agora standjain a nagykövetség munkatársai népszerűsítették a Japánban magyar részvétellel folyó kutatásokat, a magyar kezdeményezésű Tudományos Világfórumot, illetve a magyar-japán közös kutatásban használt müondetektor készüléket, amit a jövőben terveznek meghonosítani Japánban.

 

A majdnem háromhetes rendezvénysorozaton összesen 140 online és jelenléti esemény került megrendezésre a legnagyobb japán kutatóintézetek részvételével, melyekkel közel 30 ezer embert értek el. A Science Agora idén a tudomány és a társadalom közötti kapcsolat javítását helyezte a rendezvény középpontjába.