Hírek

Magyar Tudomány Ünnepe – Tokió: „Innovatív Magyarország” program

Publikálva: 2020. október 26.

2020. október 17-én a tokiói magyar Kulturális Intézetben megrendezésre került az „Innovatív Magyarország” című program, mely a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat első rendezvényét képezte. Az esemény a Fiatalok Keresztény Egyesülete (Young Men’s Christian Association – YMCA) japán országképviselete, a tokiói magyar Kulturális Intézet és a tokiói Nagykövetség szervezésében valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Startup World Cup and Summit európai fordulója Csehországban

Publikálva: 2020. október 20.

2020. október második hetében megrendezésre került a Startup World Cup and Summit, valamint a V4 Startup Force program Prágában, a Prágai Nagykövetség társszervezésében, illetve partneri támogatásával. A Startup World Cup and Summit rendezvényen történő magyar részvétel a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Rubik-40 tokiói eseménysorozat megnyitója Tokióban

Publikálva: 2020. október 8.

2020. szeptember 23-án Tokióban a tokiói nagykövetség, a Tokiói Magyar Kulturális Intézet, valamint a Rubik-kocka hivatalos japán partnere sajtótájékoztatóval egybekötött kiállítás-megnyitót szervezett, a Rubik-kocka japán debütálásának negyvenedik évfordulója alkalmából. A program a Tudománydiplomáciai Főosztály, valamint a Külföldi Magyar Intézetek és Évadok Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar jelenlét a Romanian Design Week-en

Publikálva: 2020. szeptember 24.

A Romanian Design Week (RDW) a legjelentősebb formatervezői esemény Romániában, melyen a Bukaresti Magyar Kulturális Intézet a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával idén is kiemelt figyelmet fordított a kreatív iparágakban alkotó fiatal magyar pályakezdők és formatervezők romániai bemutatására, a két ország szakemberei közötti kapcsolatépítésre.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a Helsinki Design Week-en

Publikálva: 2020. szeptember 24.

2020. szeptember 7-11. között interaktív kiállítással vett részt Finnországban a Maform Design Studio, a Helsinki Design Week programsorozat keretében. A magyar részvétel a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Rubik-kocka verseny Csungkingban

Publikálva: 2020. augusztus 31.

2020. augusztus 15-én Csungkingban Rubik-kocka kirakó verseny megrendezésére került sor, a város központjában található World Financial Center felhőkarcoló 73. emeletén.

Tovább a teljes cikkre

Prezentáció a ZalaZONE projektről – Minszk

Publikálva: 2020. július 31.

2020. július 16-án Minszkben, a Nemzeti Marketing és Konjunktúraközpont konferenciatermében Magyarország Minszki Nagykövetsége prezentációt tartott a ZalaZone projektről.

Tovább a teljes cikkre

AVL – ZalaZone részvétele a müncheni Automotive Software Strategies konferencián

Publikálva: 2020. március 20.

2020. március 3-4. között Münchenben, külső helyszínen szakmai konferenciát és kiállítást szerveztek, melyen az AVL-ZalaZone Kft. is részt vett.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-indiai Innovációs Workshop Újdelhiben

Publikálva: 2020. január 31.

Hét magyar cég részvételével, a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és az Invest India közreműködésével rendezte meg Magyarország Nagykövetsége Újdelhi az 1. Magyar-Indiai Innovációs Workshopot 2020. január 08-án, mely fókuszpontjában a környezetvédelem és mezőgazdaság állt.

Tovább a teljes cikkre

Részvétel a Techfest tudományos, műszaki kiállításon - Mumbai

Publikálva: 2020. január 31.

Mumbaiban, az Indian Institute of Technology (IIT) campusának területén 2020. január 3-5. között immár 23. alkalommal került megrendezésre a Techfest - Bombay, Ázsia legnagyobb, diákok által szervezett műszaki-tudományos-technológiai fesztiválja. A rendezvényen a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. közreműködésével magyar részről Lombiq Technologies és a Bookr Kids képviseltette magát.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció