Hírek

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Magyarország külképviseletei által szervezett programok 2019-ben

Publikálva: 2019. október 10.

Az elmúlt évek hagyományait követve a Külgazdasági és Külügyminisztérium az idén is részt vesz a Magyar Tudomány Ünnepe (MTÜ) november eleji, a Magyar Tudományos Akadémia által immáron 15 éve minden évben megrendezett országos és határon túli programsorozatban.

Tovább a teljes cikkre

A Szegedi Tudományegyetem SZTE botanikus delegáció látogatása az INRA antibes-i egységénél

Publikálva: 2019. október 9.

A Tudománydiplomáciai Főosztály Szeged-Nice tudományos és felsőoktatási testvérvárosi kapcsolatait erősító projektje keretében került sor a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Füvészkertje és az INRA Villa Thuret munkatársai közötti közvetlen kapcsolat-felvételre szeptember végén.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a 14. alkalommal megrendezett Tallinni Dizájnfesztiválon

Publikálva: 2019. október 9.

Az immár 14. alkalommal megrendezett nemzetközi dizájnfesztivál idén a ’The future of design’/’A jövő most kezdődik’ címet viselte. A kiállítás lehetőséget biztosított, hogy beavassa a látogatókat a dizájn alakulásába, bemutassa a high-tech öltözködés, intelligens ruhatervezés, növényi alapanyagok, textil innovációk és a jövő alapanyagainak meghatározó irányzatainak hazai úttörőit.

Tovább a teljes cikkre

Kutatási együttműködés és tudástranszfer lehetőségeinek keresése Kolumbiában a távérzékelés és a precíziós mezőgazdálkodás területén

Publikálva: 2019. október 1.

2019.08.10 - 2019.08.18 között Dr. Szalay Kornél, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézet kutatási igazgató-helyettese a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával szakmai látogatást tett az Agrosavia Intézetben, melynek alkalmával sor került a NAIK MGI és Agrosavia intézetek kapcsolódó projektjeinek, kutatási infrastruktúrájának bemutatására.

Tovább a teljes cikkre

Carleton-BME együttműködés elősegítését szolgáló CAVCANADA 2019 rendezvény Ottawában

Publikálva: 2019. szeptember 24.

2019. szeptember 9-10 között rendezték meg Ottawában a kanadai önvezető autók fejlesztésével foglalkozó szakmai konferenciát, a CAVCANADA 2019 rendezvényt, melynek során Simon Péter, a ZalaZone nemzetközi marketingért felelős munkatársa részletekbe menően ismertette a ZalaZone koncepcióját a megjelent ágazati szakemberek részére.

Tovább a teljes cikkre

Düsseldorfi Magyar Napok

Publikálva: 2019. szeptember 23.

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásának köszönhetően, valamint a Sportdiplomáciai Főosztály közreműködésével a 2019. szeptember 5-8. között sorra kerülő negyedik Düsseldorfi Magyar Napok rendezvényen lehetéség nyílt a Teqball Kft, valamint a Stringbike Kft. új és innovatív magyar sporteszközeinek a bemutatkozásra.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Kutatás Napja a Kínai Évad keretében

Publikálva: 2019. szeptember 20.

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából rendezett Kínai Évad keretében 2019. szeptember 10-én, a Pekingi Nagykövetségen első alkalommal, azonban hagyományteremtő jelleggel, került megszervezésre a „Magyar Kutatás Napja” elnevezésű szakmai program, melynek keretében magyar kutatók és kínai partnereik tartottak előadást a közös együttműködésben elért kiemelkedő kutatási eredményekről. A program Siklós Lili TéT szakdiplomata szervezésében, a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály, valamint a Külföldi Magyar Intézetek és Évadok Főosztály kiemelt támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) igazgatójának a magyar szerepvállalás lehetőségeinek előmozdítása érdekében tett szakmai látogatása Ecuadorban

Publikálva: 2019. szeptember 10.

Az amazóniai látogatás során Dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) igazgatója tárgylásokat folytatott az Amazonas-medence fenntartható erdőgazdálkodásának előmozdításának valamint együttműködési projektek feltérképezése érdekében az ecuadori partnerintézményekkel.

Tovább a teljes cikkre

Rákkutatási együttműködés az MD Anderson Rákkutató Intézet és az Országos Onkológiai Központ között

Publikálva: 2019. augusztus 29.

2019 augusztusában a világ egyik legfejlettebb rákkutató intézete, az MD Anderson Cancer Center delegációja tett látogatást az Országos Onkológiai Intézetben (OOI) a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásának köszönhetően.

Tovább a teljes cikkre

Magyar részvétel a jakartai (ASEAN–EU) Scholarships Day rendezvényen

Publikálva: 2019. augusztus 27.

A Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetségéhez delegált EU-képviselet és az ASEAN Főtitkárság közös szervezésében idén második alkalommal megtartott ASEAN–EU Cooperation and Scholarships Day rendezvényre augusztus 8-án, az ASEAN alapításának 52. évfordulóján, az ASEAN Főtitkárság új épületének átadását követően került sor a Főtitkárság régi épületében.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció