Hírek

Az orvosi robotok világával ismerkedtek a Hollandiai Magyar Tudósklub tagjai

Publikálva: 2022. június 16.

2022. június 7-én dr. Szili-Török Tamás kardiológus, az Erasmus Medical Center docense és klinikai vezetője tartott előadást a Hollandiai Magyar Tudósklub tagjainak „A robotsebészet jelene és jövője az egészségügyben” címmel.

Tovább a teljes cikkre

Egyeztetések a magyar-indiai vízgazdálkodási és oktatási együttműködés lehetőségeiről

Publikálva: 2022. május 22.

A KKM támogatásával 2022. május 17-22. között Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselői három indiai egyetemmel folytattak megbeszéléseket.

Tovább a teljes cikkre

„Tudománnyal a világ körül – magyar tudósok az Egyesült Államokban” címmel készült videóinterjú-sorozat

Publikálva: 2022. április 27.

A New York-i magyar főkonzulátus által készített kisfilmekben az USA-ban dolgozó magyar tudósok mutatkoznak be, akiknek az életútjából mindenki motivációt meríthet.

Tovább a teljes cikkre

A klímavédelem fontosságára hívták fel a figyelmet Szófiában

Publikálva: 2022. április 14.

2022. április 14-én a klímaváltozásról és a klímavédelemről szerveztek programot a szófiai Liszt Intézet közreműködésével.

Tovább a teljes cikkre

Startup pályázat izraeli tanulmányúttal

Publikálva: 2022. április 13.

A V4+Izrael Kutatási, Fejlesztési és Innovációs munkacsoportja harmadik alkalommal hirdet pályázatot induló vállalkozások előmozdítására.

Tovább a teljes cikkre

A V4 országok és Thaiföld a fenntartható fejlődési célokról tanácskoztak

Publikálva: 2022. április 8.

2022. április 7-én ,,A V4-országok legjobb gyakorlatai a fenntarthatóbb jövőért” címmel a magyar elnökség rendezésében V4-es programot tartottak Bangkokban.

Tovább a teljes cikkre

A magyar digitalizáció eredményeit mutatták be a bakui ADA Egyetemen

Publikálva: 2022. március 31.

„A kulturális örökség digitalizálása” címmel megtartott tanácskozáson a résztvevők a magyarországi eredményekkel ismerkedhettek meg.

Tovább a teljes cikkre

Régiónk dizájnszakértői Helsinkiben

Publikálva: 2022. március 28.

A magyar V4 elnökség keretében március 10-én megtartott konferencia szakértői (Keresztúry Árpád, a Magyar Divat és Design Ügynökség Igazgatója; Veronika Pařízková, a Czechdesign magazin alapító-főszerkesztője; Marjatta Itkonen-Tomaszewski, az Aalto Egyetem grafikus professzora; Michala Lipková, a Pozsonyi Egyetem Design Intézetének igazgatója) igyekezték közelebb hozni a finn közönséghez a külföldön még mindig kevéssé ismert közép-kelet európai tervezőipart.

Tovább a teljes cikkre

Berlini rendezvényen mutatkoztak be magyar nemzeti laboratóriumok

Publikálva: 2022. március 23.

A magyar nagykövetség 2022. március 23-án szervezett „Nemzeti laboratóriumok a magyarországi innovációs ökoszisztémában” című rendezvényén tartottak előadást a magyar intézmények képviselői.

Tovább a teljes cikkre

Magyar művészek mino-washi papírból készült alkotásait mutatták be Tokióban

Publikálva: 2022. március 22.

Nagy érdeklődés övezte a márciusi Mino-washi-paper International Exhibition „Its’s right here” kiállítását, ahol számos magyar alkotást is láthatott a japán közönség. A tokiói nagykövetség társszervezőként vett részt a kiállítás megvalósulásában.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció