Magyar Tudomány Ünnepe 2021

Magyar Tudomány Ünnepe - 3D virtuális kiállítást szerveztek Innsbruckban

Publikálva: 2022. január 5.

Az innsbrucki főkonzulátus a “Magyarok, akik hatással voltak a világ fejlődésére” címmel egy 3D virtuális kiállítást szervezett a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében Ausztriában. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Magyar-Kanadai Elektromobilitási és Autonóm Járművek szemináriumot rendeztek

Publikálva: 2021. december 22.

2021. november 25-én Magyar-Kanadai Elektromobilitási és Autonóm Járművek szemináriumot rendeztek az Ottawai Nagykövetség és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közös szervezésében. Az online szemináriumot Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Dr. Vass-Salazar Mária nagykövet nyitották meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Tudományos rendezvénnyel ünnepeltek Pekingben

Publikálva: 2021. december 22.

2021. december 14-én a pekingi nagykövetség szervezésében a NOVOFER Alapítvánnyal és a Chongqing Mobike Culture Communication Co.-val együttműködésben, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében a magyar tudományos sikerek kulcsát két kiemelkedő magyar, Gábor Dénes és Rubik Ernő személyén keresztül mutatták be.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - „Ismerjétek meg a Rubik-kockát!” címmel online műhelyt szerveztünk Szlovéniában

Publikálva: 2021. december 21.

A ljubljanai Liszt Intézet, a hagyományoktól eltérően a járványhelyzet miatt az „Ismerjétek meg a Rubik-kockát!” címmel online műhelyt szervezett, melynek házigazdája Nik Škrlec szlovéniai televíziós műsorvezető, „celeb” volt, , aki rendszeresen Rubik-kockával a kezében jelenik meg a szlovén médiában.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tudományos konferenciát szervezett

Publikálva: 2021. december 21.

A Fodor István Kutatóközpont alapításának 10 éves évfordulóját ünnepelve november 11–12. között tudományos konferenciát rendezett a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából. A rendezvényen elismert kutatók a kárpátaljai magyar természettudományosság helyzetéről számoltak be. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Gábor Dénes programsorozattal tisztelegtek Bukarestben

Publikálva: 2021. december 21.

Gábor Dénes magyar fizikus híres találmányát, a holográfiát népszerűsítette a bukaresti Liszt Intézet a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében, Romániában. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Szeróvay Mihály, Finnország első „futballprofesszora” tartott előadást Helsinkiben

Publikálva: 2021. december 21.

Idén rendhagyó témával ünnepelték a magyar tudományt Helsinkiben. A futball, mint tudomány – a sportág kutatásának és fejlődésének új irányai címmel tartott Szeróvay Mihály finn nyelvű előadást a helsinki Liszt Intézetben. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Konferencián mutatták be a magyar-horvát együttműködést Ciotta idején

Publikálva: 2021. november 30.

2021. november 23-án a fiumei Városi Tanács nagytermében a Fiumei Szabad Állam Egyesület, a Coppieters Alapítvány és Rijeka Város Múzeumának szervezésében „Fiume város aranykora Ciotta idején” címmel tudományos konferenciát tartottak.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - A Hollandiai Magyar Tudósklub hetedik találkozója a Magyar Tudomány előtt tisztelgett Hágában

Publikálva: 2021. november 30.

2021. november 16-án a hágai nagykövetség szervezésében tartották a Hollandiai Magyar Tudósklub hetedik találkozóját, ahol Vancsó Gyula professzor, a Twentei Egyetem tanára, az MTA külső tagja tartott előadást „Polarizálódó Tudomány egy Polarizálódó Világban” címmel, a Hungarian Corner magyar étteremben.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Magyar-Mongol Tudományos Együttműködés Konferencia Ulánbátorban

Publikálva: 2021. november 30.

2021. november 09-én az ulánbátori nagykövetség és a Mongol Tudományos Akadémia a magyar-mongol régészeti expedíció 60. évfordulója alkalmából Magyar-Mongol Tudományos Együttműködés Konferenciát szervezett.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció