Magyar Tudomány Ünnepe 2020

Magyar Tudomány Ünnepe - Oslo: Digitális Tudós Est

Publikálva: 2020. december 16.

2020. december 10-én az oslói Nagykövetség online eseményt szervezett. A Tudós Est nyolcadik alkalommal, ezúttal digitális formában került megrendezésre, központi témája a norvég felszíni vizek védelme és az árvizek előrejelzése volt. A program a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részét képezte.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Szófia: Francsics László asztrofotós kiállítása

Publikálva: 2020. december 12.

2020 novemberében a Szófiai Magyar Kulturális Intézet fotókiállítást szervezett, a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz kapcsolódóan. A kiállítás Francsics László asztrofotós képeiből készült.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Baku: "Digitális Magyarország" online konferencia

Publikálva: 2020. december 7.

2020. november 30-án és december 1-én a bakui Nagykövetség a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, „Digitális Magyarország” címmel szakmai konferenciát rendezett. Az esemény a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával, az ADA Egyetemmel együttműködésben valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - São Paulo: Közösségimédia-kampány

Publikálva: 2020. december 7.

2020. november 1-től kezdődően a são paulo-i főkonzulátus közösségimédia-kampányt kezdeményezett, a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz kötődően. A program végén kvízjátékon vehettek részt az érdeklődők, melyen magyar termékekből álló ajándékcsomagot sorsoltak ki.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Berlin: Magyar lézerkutatási szimpózium

Publikálva: 2020. december 2.

2020. november 12-én került megrendezésre a „Magyar lézerkutatási szimpózium – Az ELI-ALPS Lézer Kutatóintézet bemutatása” című rendezvény, online formában. Az esemény a berlini Nagykövetség, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint az ELI-ALPS Lézer Kutatóintézet társszervezésében valósult meg, a Berlin Science Week és a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat elemét képezte.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Ljubljana: Rubik-kocka

Publikálva: 2020. december 2.

2020. november 15-én a ljubljanai Magyar Kulturális Intézet a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz kapcsolódóan rendhagyó eseményt szervezett, melynek középpontjában a Rubik-kocka állt.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Kolozsvár: Magyar-Román Üzleti Fórum

Publikálva: 2020. december 2.

2020. november 26-án került megrendezésre a Magyar-Román Üzleti Fórum, idén nyolcadik alkalommal. Az esemény a Kolozs Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. kolozsvári irodájának társszervezésében, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó programként valósult meg. A rendezvény megvalósítását a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatta.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Tokió: Science Agora - online megjelenés

Publikálva: 2020. november 26.

2020. november 15-22. között a tokiói Nagykövetség online tudományos ismeretterjesztő előadással jelent meg a Science Agora tudománynépszerűsítő rendezvényen. A részvétel a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozathoz kapcsolódóan, a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - München: II. Bajor-magyar Smart City Konferencia

Publikálva: 2020. november 26.

2020. november 25-én a Müncheni Főkonzulátus bajor-magyar smart city konferenciát szervezett, bajor-magyar testvérvárosok részére. A program megvalósulását a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatta.

Tovább a teljes cikkre

Magyar Tudomány Ünnepe - Szöul: előadások

Publikálva: 2020. november 25.

2020 novemberében, Szöulban három alkalommal szerveztek a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó programot, melyek keretében dél-koreai diákok többek között megismerkedhettek Magyarország kulturális értékeivel és tudományos eredményeivel.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció