2017. július 6-án, kiemelt szakmai érdeklődés közepette nyílt meg Barcelonában a Shaping Hungary dizájnkiállítás a Disseny Hub Múzeumban.

2017. július 6-án nyílt meg a Shaping Hungary: Design in the 21st Century című utazó dizájnkiállítás Barcelonában, a formatervezés fellegváraként számon tartott Disseny Hub Múzeumban. A nagy érdeklődésre számot tartó megnyitón közel 150-en vettek részt, köztük a helyi művészeti élet kiemelkedő személyiségei, neves dizájnboltok és dizájnerek, valamint a szakmai sajtó képviselői.

Fotó: Magyarország barcelonai főkonzulátusa

A kiállítást Isabel Roig, a Barcelona Dizájn Központ igazgatója nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a Barcelonai Dizájn Központ és a Magyar Formatervezési Tanács, valamint a Barcelonai Dizájnhét és a Budapest Design Hét közötti harmonikus együttműködést. A megnyitó másik felszólalójaként Dr. Kovács Barnabás főkonzul hangsúlyozta, hogy a kiállításon bemutatkozó dizájnerek méltó utódai a magyar kreativitást megalapozó 20. századi generációnak.

Fotó: Magyarország barcelonai főkonzulátusa

A megnyitót számos helyben élő magyar művész személyes közreműködésével is színesítette. A vendégeket Shaping Hungary felirattal ellátott kekszek fogadták, illetve Shaping Hungary feliratú könyvjelzők készültek mindenkinek személyre szabottan a saját nevére. Kertai Eszternek köszönhetően a meghívottakat az esemény alatt a élő gitárzene szórakoztatta.

A barcelonai kiállításról képgaléria tekinthető meg, amely a jobb oldalon érhető el.

KKM