A Düsseldorfi Magyar Napok 2018 rendezvénysorozata keretében „Donau Pitch am Rhein” címmel rendezte meg a főkonzulátus 2018. szeptember 27-én a Düsseldorfi Gazdasági Klubban, a tartományi főváros belvárosi színvonalas helyszínén a legújabb B2B startup eventjét.

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával megvalósuló rendezvényen olyan a smart city és mobilitás területén aktív magyar startup vállalkozások mutatkozhattak be, amelyek már megtették az első lépéseket a német piacon. A startupok nem csupán az ez utóbbival kapcsolatos tapasztalataikról számoltak be, hanem prezentálták az aktuális üzleti koncepciójukat és kínálatukat újabb potenciális német partnerek – több mint 50 fős célzottan meghívott szakmai közönség - számára is.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Düsseldorf

A rendezvényen előre egyeztetett konkrét B2B megbeszélésekre került sor a startupok preferenciái és profilja alapján a főkonzulátus által meghívott helyi vállalkozások képviselőivel és egyéb érdeklődő cégekkel. A B2B fórumot követően szintén szeptember 27-én Düsseldorf egyik központi terén a Rajna-Parton országimázs-erősítő fókuszú, médiamegjelenéseket is generáló négynapos szabadtéri rendezvényen, a Magyar Napokon is bemutatkozási lehetőséget kaptak a hazai startupok és a magyar-NRW startup együttműködés.

 

 

KKM