Az I. Moszkvai Dizájn Biennálé díjátadó ünnepségén a „Shaping Hungary: Design in the 21st Century” című kiállítást bemutató magyar standot különdíjjal tüntették ki.

Részletes beszámoló és képgaléria a moszkvai kiállításról.

Fotó: Magyarország moszkvai nagykövetsége

Különdíjjal tüntették ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Magyar Formatervezési Tanácsával és Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együttműködve, a KKM Tudománydiplomáciai Főosztálya által szervezett „Shaping Hungary: Design in the 21st Century” című kiállítást, amely az 2017. április 10–16. között megrendezésre került  I. Moszkvai Dizájn Biennálé keretein belül mutatkozott be. A díjat Vaszilij Bicskov, a moszkvai Művészek Központi Háza (CDH) igazgatója adta át Hegyi Anitának, a moszkvai Magyar Kulturális Intézet igazgatójának.

Fotó: Magyarország moszkvai nagykövetsége

Az I. Moszkvai Dizájn Biennálé szervezője a moszkvai Művészek Központi Háza (CDH), a Közgazdasági Főiskola dizájntanszéke, a Moszkvai Design Múzeum és a „Zolotaja pcsela” grafikaidizájn-alapítvány volt. A rendezvényt Moszkva Város Önkormányzata támogatta. Az Biennálé megnyitóján jelen voltak Natalia Gyementyjeva, a Szövetségi Tanács tagja, Oleg Szafonov, a Szövetségi Turisztikai Ügynökség elnöke, Vaszilij Bicskov, a CDH igazgatója, valamint Nicolas Maure, az Avtovaz elnöke.

KKM