2019. november 13-án a TDF támogatásával a Nairobi Nagykövetség és az East Africa Wildlife Society megrendezésében került sor a „Löffler Imre Talk”-ok 10 éves évfordulóját megünneplő eseményre.

Nairobiban működő East African Wildlife Society, természet és vadvédelemmel foglalkozó társaság szervezésében a magyar Löffler Imre nevét viselő előadás-sorozat rendkívül népszerűségnek örvend.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége  Nairobi

Dr. Imre Loefler (született: Löffler Imre, 1929 – Nairobi, Kenya, 2007) agysebész, természetvédő németországi és USA-beli tanulmányai után Afrikában telepedett le. Nevéhez fűződik Nairobi Ngong nevű erdejének megmentése, ugyanis ő volt az, aki hangos kampányba kezdett, amikor a város terjeszkedése miatt az erdőt ki akarták írtani. Húsz év után azonban elérte célját és az erdőt természetvédelmi területté nyilvánították. A róla elnevezett Oktatási Központ még ma is áll. 1998-2005 között a rangos East African Wildlife Society (EAWLS) főtitkári pozícióját töltötte be.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Nairobi

Emlékére az East African Wildlife Society negyedévente ún. Imre Loefler beszélgetéseket tart, melynek 10. évfordulójára 2019. november 13-án emlékeztek meg Nairobi patinás klubjában, a Muthaiga Country Club-ban, mintegy 70 fős részvétellel. Az eseményen a vendégeket az EAWLS ügyvezetője, valamint annak elnöke és Máthé László nagykövet úr köszöntötte.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Nairobi

Ezt követte az esemény emlékére két őshonos facsemete elültetése a Club kertjében, majd a két előadás (Marghescu Tamás: „Ideologies polarizing and paralyzing wildlife conservation” és Ali Kaka: Community-led Marine Conservation in Kenya – A Positive Story”).

Fotó: Magyarország Nagykövetsége  Nairobi

KKM