Magyarország tiranai nagykövetsége 2017. április 10-én a Magyar Víziközmű Szövetséggel, a Fővárosi Vízművekkel, valamint az Albán Vízellátási és Csatornázási Szövetség (SHUKALB) a Tudománydiplomácia Főosztály támogatásával „Connecting Business & Water Professionals” címmel Vízügyi Konferenciát szervezett.

A Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár Tiranában tett hivatalos látogatásának alkalmával megrendezett konferencia első napján a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. képviseleti irodájának megnyitására, majd a második napon kétoldalú találkozókra és Magyar–Albán Üzleti Fórumra, illetve a vízipar kiemelt szereplőinek együttműködésével Vízügyi Konferenciára került sor.

Fotó: KKM

A rendezvényeken összesen 21 magyar cég (ebből 11 vízipari) és több mint 130 albán vállalat, önkormányzat, kamara, egyetem és nemzetközi szervezet  képviselője (mintegy 160 fő) vett részt a vízügy, a környezetipar és megújuló energiák, a mezőgazdaság és élelmiszeripar, az építőipar, az IKT, valamint a tanácsadás területéről.

Fotó: KKM

A Magyar–Albán Üzleti Fórum és Vízügyi Konferencia margóján együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) és az Albán Vízellátási és Csatornázási Szövetség (SHUKALB). A programsorozatot gazdagította a Fővárosi Vízművek „Made in Hungary” magyar innovatív tudásbázisról szóló nagyszabású kiállítása, mely méltó módon mutatta be Magyarország értékeit.

KKM