Az innovációs tárlat az argentin Bíró Alapítvánnyal együttműködésben, a TDF támogatásával valósult meg. Végleges helyét a Buenos Aires-i nagykövetség várhatóan 2019 második felétől működő új irodaterében nyeri majd el.

A tárlat megnyitására a tervezett szeptember 29., az Argentínába emigrált Bíró László, a golyóstoll feltalálójának születésnapja helyett, a már július 8-tól megnyílt Technópolisban került sor Bíró Marianna, a feltaláló lánya részvételével. A részben Magyarországról beszerzett tárgyak mellett láthatóak az őket létrehozó, a magyar szellemet reprezentáló hazai innovátorok spanyol nyelvű kiállítási tablói, a Bíró kiállítás részeként önálló szekcióban.

Magyarország Nagykövetség Buenos Aires

A Technópolis a júliusi téli iskolai szünetet kihasználva, folyamatos sajtó nyilvánosság kíséretében működik. Az innovációs tárlatot is magában foglaló Bíró kiállítást az első két hétben 55.000 látogató kereste föl, köztük Macri köztársasági elnök, majd augusztus folyamán naponta kb. 5.000 érdeklődő. Szeptembertől Mendoza-ba költözött a Technópolis, ahol a Buenos Aires-ihez hasonló közérdeklődés övezte kiállítást fölkereste Lombardi szövetségi kommunikációs- és Frigerio belügyminiszter is. Itt ünnepelték meg 29-én Bíró László születésnapját, ami Argentínában a Feltalálók Napja.

 

Magyarország Nagykövetség Buenos Aires

A Magyar innovációs tárlat kínálta információk így az argentin diákok és érdeklődők sok ezres táborát érték el koncentrált és rendkívül hatékony formában.