2019. november 5-én került sor a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a „Magyar innovatív megoldások bemutatása Svájcban” című szakmai napra, melynek keretében a részvevők a ZalaZONE tesztpályáról hallgattak előadásokat. Az APZ Zrt. részéről a ZalaZONE tesztpályát Simon Péter üzletfejlesztési igazgató mutatta be az érdeklődőknek. Az egész napos program során találkozókra került sor az ETH Zürichi Egyetem, az AMZ Racing Team, az MME ügyvédi iroda, valamint a Fox Automotive vállalat képviselőivel.

2019. november 5-én, a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a „Magyar innovatív megoldások bemutatása Svájcban” című szakmai nap az ETH Zürichi Egyetemen vette kezdetét, ahol az AMZ Racing Team részéről Cyriak Heierli és John Halazonetis, továbbá az egyetem részéről Andrea Censi kutató és Tünde Kirstein vállalati kapcsolatokért felelős munkatárs vettek részt az előadással egybekötött tárgyaláson. Simon Péter bemutatta a ZalaZONE projekt felépítését, szakaszait, valamint jövőbeli terveit és előadásában konkrét befektetési projektekre hívta fel a közönség figyelmét. Az AMZ Racing Team képviselői, Cyriak Heierli és John Halazonetis konkrét igényüket fejezték ki a ZalaZONE tesztpálya használata kapcsán, november végi győri látogatásuk során meg kívánják tekinteni személyesen is a tesztpályát.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Bern

Majd a délután folyamán Zürich belvárosában, az MME ügyvédi irodában került sor megbeszélésre, amin az MME részéről Mónika Molnár és Martin Eckert szakjogászok képviselték az irodát, valamint annak autóipari és pénzügyi-biztosítási ágazatokhoz tartozó ügyfeleit.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Bern

Az innovációs nap zárására a Zürich közelében fekvő Dübendorfban, a Switzerland Innovationpark előadótermében került sor, ahol Simon Péter előadásában bemutatta a ZalaZONE projektet és válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Bern

Az előadásra többek között ellátogatott Adreas Kratzer, a jelenleg hazánkban elektromos autógyárat tervező Fox Automotive igazgatósági tagja, akivel Simon Péter a számukra elérhető konkrét szolgáltatásokról tárgyalt.

 

KKM