A limai magyar nagykövetségen 2018. április 25-27. között magyar IT cégek képviselőiből álló üzleti küldöttséget fogadtak, amelynek elsőszámú célkitűzése a magyar IT-fejlesztések bemutatása, valamint a cégek termékeinek perui piacon történő elhelyezése volt.

A hivatalos programot megelőzően a küldöttség vezetőit, dr. Kovács Patrikot és Andreas Rabenseifnert, továbbá Lőrincz Dániel KGA-t 2018. április 23-án egyórás megbeszélésen fogadta Rogers Valencia Espinoza külkereskedelmi és turisztikai miniszter.

2018. április 25-én, a nagykövetségen a perui gazdasági környezetet és üzleti lehetőségeket bemutató előadásokat tartottak a gazdasági szempontból releváns perui intézmények (Limai Kereskedelmi Kamara, Termelési Minisztérium, Külkereskedelmi és Turisztikai Minisztérium, Eurocámaras, Promperú) képviselői, majd szakmai beszélgetésre hívtuk a magyar cégek számára releváns perui partnereket.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Lima

2018. április 26-án és 27-én nagykövetség B2B találkozókat szervezett, amelyen hozzávetőleg 50 perui cég képviselője vett részt. A B2B tárgyalásokat követően minden magyar cég vezetője kifejezett sikerről számolt be, és jelezték, hogy több perui céggel is esélyt látnak az üzleti együttműködésre. A magyar vállalatok mindegyike készen áll termékeik azonnali piacra dobására (ún. dobozos termékek is rendelkezésükre állnak), így a limai magyar külképviselet az elkövetkező hetekben megkezdi a tárgyalások utánkövetését.

A limai magyar nagykövetség kezdeményezésére Patricia Juárez főpolgármester-helyettes 2018. április 26-án meghívta a delegációt a limai városházára, ahol a limai és Lima környéki önkormányzatok képviselői – köztük Nelson Chui Mejia, Lima régió kormányzója – fogadták a küldöttséget. A találkozó keretében Andreas Rabenseifner, a hiptem kft. ügyvezetője előadást tartott a cége által kínált „smart-city” megoldásokról, valamint azok perui alkalmazhatóságáról. A limai és Pueblo Libre-i városháza részéről jelentős érdeklődésnek adott számot az előadás, amelynek során Lima főváros nevében felkérték a hipteam kft.-t egy ügyfélkapu jellegű, online engedélykiadási rendszer kidolgozására.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Lima

KKM