2017. december 12-én a tel-avivi nagykövetség a MOL és az MKB innovációs részlegének, valamint hazai startupok és a Magyar Nemzeti Kereskedőház részvételével workshopot szervezett az okosvárosokról és mobilitásról. A rendezvény célja az volt, hogy a magyar résztvevők az izraeli szakmai közönségnek bemutathassák munkájukat és megismerhessék a kapcsolódó izraeli ökoszisztémát és potenciális partnereket.

2017. december 12-én első alkalommal szervezett a tel-avivi külképviselet smart city-kről szóló szakmai workshopot. Az innovatív megoldások széles körét bemutató esemény fókuszában a mobilitás állt, a MOL Csoport innovációs részlege kiemelt előadóként jelent meg. A magyar résztvevők előadásait követően bemutatkoztak az izraeli meghívottak, majd kapcsolatépítő B2B beszélgetésekre került sor.

Fotó: Magyarország tel-avivi nagykövetsége

Dr. Nagy Andor nagykövet és Szolnoki Szabolcs TéT szakdiplomata köszöntőit követően az első előadó Winkler Zsolt volt, a MOL Csoport Open Innovation Lab vezetője. Az előadó kifejtette a MOL hosszú távú innovációs stratégiáját, amelynek központi eleme, hogy a cégcsoportra nem csak úgy tekintenek, mint olaj- és gázipari vállalkozásra, hanem mint komplex szolgáltatások nyújtójára. Ennek megfelelően a töltőállomásokat is átalakítják integrált szolgáltató központokká, ahol lényeges több mindent elintézhet az ügyfél, mint ezelőtt valaha.

Fotó: Magyarország tel-avivi nagykövetsége

Erős Veronika a Magyar Nemzeti Kereskedőház üzletfejlesztési igazgatójaként az MNKH cégcsoport tevékenységét mutatta be. Áttekintő képet adott arról a közel 4000 ügyfélről, akik közül sokan potenciális partnerei lehetnek izraeli vállalkozásoknak akár kereskedelemben, akár innovációban és kutatás-fejlesztésben, például Horizon2020 és magyar-izraeli bilaterális ipari K+F TéT pályázatokban.

Fotó: Magyarország tel-avivi nagykövetsége

Ed Frank, az Axis Innovation izraeli startup üzletfejlesztő cég ügyvezetőjeként „Globális nemzetközi üzleteket kötni” címmel tartott előadást a startup világ befektetésszerző és piacra lépési stratégiáit bemutatva.

Fotó: Magyarország tel-avivi nagykövetsége

Ezt követően három magyar startup mutatkozott be elevator pitch prezentációk megtartásával, a Gremon, az ID&Trust és az SDSYS. Az eseményt a magyar és az izraeli partnerek is sikeresnek ítélték, a cégek jelezték, hogy további több személyes találkozót terveznek a jövőben.

KKM