2019. május 28. és június 1. között került sor a Taipei World Trade Centerben a Computex Taipei nemzetközi számítástechnikai szakvására, mely az egyik legfontosabb kiállítás Tajvanon és a régióban. A szervezők statisztikái szerint az idei volt az eddigi legsikeresebb Computex rendezvény, melyre 171 országból több mint 42 ezer nemzetközi szakmai látogató érkezett.

A Computex betétkiállítása volt a május 29-31. között megtartott InnoVEX Taipei, mely jellegét tekintve nemzetközi startup-találkozó és pitch-verseny. Az eseményen a Magyar Kereskedelmi Iroda két standhellyel is képviseltette magát (Smart Hungary, Asura Technologies)

 

Fotó: Magyar Kereskedelmi Iroda Tajpej

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával a magyar Asura Technologies képviselőinek biztosítottunk megjelenési lehetőséget, amely cég intelligens tárgyfelismerési technológiát fejleszt, és keres ehhez szakmai partnert, illetve befektetőket. Az Asura élénken érdeklődik a távol-keleti piac iránt, az InnoVEX-et megelőző napokban Jakartában tárgyaltak potenciális befektetőkkel, Tajvan egyik vezető kameragyártóval, a Vivotek-kel pedig már korábban üzleti együttműködésbe kezdtek.

Fotó: Magyar Kereskedelmi Iroda Tajpej

A kiállítás szervezőinek adatai szerint az InnoVEX startup-kiállítást több mint 18 ezer nemzetközi szakember látogatta meg a három napban. Képviseltette magát továbbá 45 nagy nemzetközi kockázatitőke-befektető is az ágazatból, köztük a Samsung NEXT, a LINE, a Delta, a China Trust, valamint Izrael legnagyobb tech fundraising platformja, az OurCrowd.

 

KKM