Négy magyar startup képviselője a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával nagy sikerrel vett részt a párizsi TechInnov innovációs üzletember-találkozón február 14-én, amelyet megelőzően a Nagykövetség külgazdasági irodája kerekasztal beszélgetést szervezett a startup ökoszisztémát jól ismerő franciaországi partnerek részvételével.

A TechInnov (https://www.techinnov.events) innovációs üzletember-találkozó - melyre 2019. február 14-én került sor - a Párizs - Île de France régió egyik legfontosabb innovációs rendezvénye, ahol a regisztráltak egy nap alatt mintegy 25 előre szervezett, célzott tárgyalást folytathatnak a résztvevőkkel (befektetők, startup-ok, KKV-k, kutatóközpontok, innovatív megoldásokat kereső nagyvállalatok, akcelerátorok), emellett részvételt biztosít a rendezvény keretében szervezett kiállításon és konferencián.

A rendezvényen való részvétel támogatása mellett, az azt megelőző délután, február 13-án a kerekasztal beszélgetést folyt a Nagykövetségen, ahova olyan szervezetek kaptak meghívást, amelyek startup-okat segítenek Franciaországban, illetve további lehetséges partnerekkel is kapcsolatba tudják hozni a magyar cégeket (Collaboration Capital, FrenchCommerce, VivaTechnology, Techstarts Paris Accelerator).

Az Analogy és a CYEX képviselőinek alkalmuk nyílt részt venni a Vivatechnology február 12-én tartott nagyszabású sajtóeseményén. A több startup-ot felvonultató rendezvénynek a világ egyik legnagyobb startup-campus-a, a párizsi Station F (https://stationf.co/) adott helyet. Az idén negyedik alkalommal, május 16-18. között Párizsban megrendezésre kerülő VivaTechnology (https://vivatechnology.com) a digitalizáció és új technológiák mára világviszonylatban is egyik legjelentősebb nemzetközi rendezvénye lett (a szervezők idén több mint 120.000 látogatót várnak 125 országból, az eseményen mintegy 10.000 startup, 400 előadó, 1.900 befektető vesz majd részt).

A kiutazás eredményeképpen a magyar startup-ok átfogó képet kaptak a franciaországi startup ökoszisztémáról és megismerkedhettek annak egyes szereplőivel, bemutathatták innovatív megoldásaikat a francia közönség számára, és későbbi együttműködéseket megalapozó tárgyalásokat folytathattak francia partnerekkel (befektetők, kutatóközpontok, innovatív megoldásokat kereső nagyvállalatok, akcelerátorok, stb.).

 

KKM

Magyarország Nagykövetsége Párizs