2020. október 26-án a tel-avivi magyar nagykövetség „Az élettudományok és a digitális egészségügy jövője a koronavírus utáni világban” címmel webináriumot szervezett. Az esemény a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részét képezte, a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával valósult meg.

2020. október 26-án a tel-avivi magyar nagykövetség „Az élettudományok és a digitális egészségügy jövője a koronavírus utáni világban” címmel webináriumot szervezett. Az eseményre közel száz fő regisztrált, köztük nagyvállalati szakértők (pl. Allianz, Porsche) és több befektető (Izraelből, az Egyesült Álalmokból, Kanadából és Oroszországból).

A magyar ökoszisztémát, együttműködési és beruházási lehetőségeket ismertető nagyköveti előadás után kerekasztal-beszélgetés következett: Izrael egyik vezető befektetői platformjának képviselője; üzletfejlesztési szakértő; kórház innovációs központjának igazgatója és a járvány alatt sikeres tőkebevonást végrehajtó startup vállalkozás képviselője látták el értékes tanácsokkal a hallgatóságot. Ezután magyar cégek bemutatkozása következett (OnCompass Medicine, Art of Info és HealCloud), a hallgatóság kérdéseinek megválaszolása után kapcsolatépítésre nyílt lehetőség, video-chatszoba nyitásával.

A virtuális fórum kiváló lehetőséget biztosított a magyar megoldások bemutatására, promóciójára és együttműködési projektek azonosítására, továbbá izraeli jó gyakorlatok átadására és tudástranszferre.