2019. október 17-21. között került sor a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem magyar kreatívipar utánpótlását képző egyetemi hallgatóinak Future Traditons című kiállítására. A kiállítás lehetőséget biztosított a több tízezer, többségében fiatal cseh látogató megszólítására, valamint, dr. Barcza Dániel a MOME rektorhelyettesének campusfejlesztési előadásához

A Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával megvalósuló öt napos kiállítás egyszerre adott képet a MOME hallgatóinak munkáiról és arról a hatalmas kormányzati beruházásól, amely Közép-Európa legmodernebb művészeti felsőoktatási campusát hozta létre a 2019. őszi tanévkezdésre. Az idei Designblok témája és címe a jövő volt, „Ahoj, Future” címmel, ezért különösen szerencsés volt, hogy egy olyan anyag összeállítás kerülhetett bemutatásra, amely Future Traditions címmel azt mutatja be, hogyan lehet a 21. századi divatban, termékdesignban megjeleníteni a magyar népi hagyományokat.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége  Prága

A kiállítási anyagon túl a MOME stratégiai rektorhelyettese, dr. Barcza Dániel mutatta be látványos előadáson a 2019 szeptemberében megnyílt új campust, amely egy 21,4 milliárd forintból megvalósult épületegyüttes.

A MOME Campus fejlesztés program a cseh művészeti felsőoktatás vezetőinek is inspiráló, és a már meglévő kapcsolatokon túl új együttműködési potenciált jelent a magyar és cseh kreatívipari és művészeti felsőoktatás között.

 

KKM