2017. augusztus 10-én mutatták be a Smart Hungary kiállítást a Közép–Európai Üzleti Fórum keretében, a melbourne-i magyar konzuli iroda és az ausztrál Swinburne Egyetem közös szervezésében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudománydiplomáciai Főosztályának támogatásával.

2017. augusztus 10-én került kiállításra a Smart Hungary a Közép–Európai Üzleti Fórumon, amelynek fókuszában idén az innováció állt. 

A Konzuli Iroda dolgozói és a küldöttség: Frank McGuire (középen), a Victoriai parlament innovációért felelős parlamenti államtitkára és Stanislav Savic (bal szélen), a Szerb–Ausztrál Kereskedelmi Kamara elnöke. Fotó: Magyarország canberrai nagykövetsése

A rendezvény nagy népszerűségnek örvendett, széles körben megjelentek a helyi konzuli testület és a Victoriai kormányzat képviselői is, valamint a Melbourne Egyetem EU tanszékének és az RMIT Egyetem EU tanszékének igazgatói is.

Fotó: Magyarország canberrai nagykövetsége

Fotó: Magyarország canberrai nagykövetsége

A fórum elsődleges célja a Visegrádi Négyek, élükön Magyarország innovációt ösztönző gazdaságpolitikájának, üzleti környezetének és intézményrendszerének bemutatása volt, az ausztrál kis- és középvállalkozói réteg számára. Emellett nagy hangsúlyt fektettek az egyetemi és kutatóintézeti együttműködési lehetőségek feltérképezésére is.

Fotó: Magyarország canberrai nagykövetsége

Fotó: Magyarország canberrai nagykövetsége

A programba tökéletesen illeszkedett a Smart Hungary kiállítás, az itt bemutatott tíz találmány nagy érdeklődésnek örvendett, jól reprezentálta Magyarország tradicionális innovatív hagyatékát.  Bakonyi Péter a melbourne-i magyar konzuli iroda vezetője köszöntőjében kiemelte a rendezvény népszerűségének évről-évre tapasztalható növekedését. Vágó Rita külgazdasági attasé a kiállítást megnyitó beszédében rövid áttekintést adott a Smart Hungary kiállítási kollekció hátteréről és kitért a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tevékenységére is.  

KKM