2023. június 20-án négy energetikai technológiákat fejlesztő magyar cég mutatkozott be a milánói „Smart City Now” Konferencián. Közel 500 érdeklődő előtt a Platio Solar Kft., a Thermowatt Kft., a Heatventors Kft., és a Grapesolutions Kft. mutatta be innovatív rendszereit.

Milano Innovation Districtben (MIND) 2023. június 20-án megrendezett konferencia az energetikai korszerűsítésének kérdéskörét járta körül. A résztvevők - az önkormányzatok településfejlesztésért felelős vezetői és a számukra technológia megoldásokat szolgáltató vállalatok képviselői – a terület szakmai újdonságaival ismerkedhettek meg.

A milánói magyar főkonzulátus előadást szervezett, hogy négy, innovatív megoldásokat is kínáló magyar cég is bemutatkozhasson. A Platio Solar Kft. a világszinten is egyedülálló, lépésálló napelemek fejlesztése és gyártása terén szerzett tapasztalatait osztotta meg. A Thermowatt Kft., a cég által kifejlesztett és európai szabadalommal védett technológiát ismertette, amely a szennyvízből kinyert hőenergiával képes épületek hűtésére és fűtésére. A Heatventors Kft. a geotermikus hőtárolási megoldásaira hívta fel a figyelmet: 20-40% energiát is megtakaríthatnak az azt alkalmazó közösségek, vállalatok. A Grapesolutions a kifejlesztetett smart city és fenntartható energetikai szoftverekkel jelent meg.

Olasz részről jelentős érdeklődés mutatkozott a magyar megoldások iránt és konkrét üzleti egyeztetésre is sor került.

A rendezvény a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.