A Tempus Közalapítvány és Magyarország Kuala Lumpur-i Nagykövetségének szervezésében 14 magyar felsőoktatási intézmény vett részt Délkelet-Ázsia egyik legjelentősebb felsőoktatási vásárán, a FACON Education Fair elnevezésű országos programon, mely 2018-ban otthont adott a Study in Europe oktatási expónak is.

Jánosik Orsolya, a Tempus Közalapítvány egységvezető-helyettesének vezetésével, 14 magyar egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa képviselte hazánkat Délkelet-Ázsia egyik legjelentősebb felsőoktatási vásárán, a FACON Education Fair elnevezésű országos programon Kuala Lumpurban, amely 2018-ban otthont adott a Study in Europe oktatási expónak is.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Kuala Lumpur

A nemzetközi vásár legtöbb egyetemet felvonultató európai országa idén Magyarország volt. A magyar standon látogatást tett Teo Nie Ching, a Malajziai Oktatási Minisztérium miniszterhelyettese is, aki megköszönte, hogy az idén aláírt oktatási együtt működés keretében Magyarország 40 teljes ösztöndíjat ajánlott fel malajziai hallgatók részére magyarországi felsőoktatási intézményekben folytatott BA/BSc, MA/MSc és PhD képzésekre.

A nagykövetség szervezésében Káli Attila nagykövet díszvacsorát adott, ahol a malajziai oktatási intézmények magas rangú képviselői is részt vettek. Az este díszvendége Hajah Azlinda binti Haji Abdul Latiff, az oktatási miniszter felsőoktatásért felelős kabinetfőnöke volt, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy Malajzia kiemelt partnerének tekinti Magyarországot az európai felsőoktatás területén és megköszönte, hogy a Stipendium Hungaricum program közel 60 partnere közé kerülhetett Malajzia is. A malajziai Oktatási Minisztérium, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársai támogatásukról biztosították a magyar vendégeket, a szaktárcák a jövőben is megadnak majd minden segítséget annak érdekében, hogy a két ország közötti kapcsolatok tovább erősödjenek.

Fotó: Magyarország Nagykövetsége Kuala Lumpur

A magyar intézmények delegáltjai a Nagykövetség szervezésében négy nagy malajziai felsőoktatási intézménybe látogattak el, köztük a három legnagyobb kutató egyetem, a University of Malaya, a University Putra Malaysia és a jövő évi Asia-Pacific Association for International Education (APAIE) konferenciával egybekötött kiállítás főszervező egyetemén, a Universiti Teknologi Malaysia kampuszain kaptak lehetőséget a bemutatkozásra.

KKM