2020. július 16-án Minszkben, a Nemzeti Marketing és Konjunktúraközpont konferenciatermében Magyarország Minszki Nagykövetsége prezentációt tartott a ZalaZone projektről.

2020. július 16-án Minszkben, a Nemzeti Marketing és Konjunktúraközpont konferenciatermében Magyarország Minszki Nagykövetsége prezentációt tartott a ZalaZone projektről. A program a Tudománydiplomáciai Főosztály támogatásával és a Belorusz Nemzeti Marketing és Konjunktúra Központtal együttműködésben valósult meg.

Beloruszban a vezető iparágak közé tartozik a járműipar: évente több, mint 32 ezer traktort, ezer autóbuszt és 9 ezer teherszállító járművet gyártanak. A járműiparhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenység is erős.

A ZalaZONE projekt képviseletében Robbert Siddi értékesítési vezető és Dr. Tihanyi Viktor, a Budapesti Műszaki Egyetem adjunktusa mutatta be a projekthez köthető üzleti lehetőségeket és a tesztpályához kapcsolódó programokat.

Az előadáson a Minszki Traktorgyár, a Belkommunmash Járműipari Vállalatcsoport vezérigazgatói, valamint a MAZ, a BELAZ Járműipari Vállalatcsoportok vezető kutatói mellett részt vett a Belorusz Nemzeti Tudományos Akadémia releváns kutatóintézete és más, járműipari kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó intézetek is. A személyesen részt vevő 17 fő mellett további 12 fő videokonferencia keretében csatlakozott a programhoz.

A rendezvényt az előadók és a meghívott vendégek is nagyra értékelték.