2022. október 18-án Prof. Dr. Panyi György, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézetének igazgatója tudományos előadást tartott az UNAM Biotechnológiai Intézetben Mexikóvárosban. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

2022. október 18-án Prof. Dr. Panyi György, a Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar Biofizikai és Sejtbiológiai Intézetének igazgatója tudományos előadást tartott az UNAM Biotechnológiai Intézetben Mexikóvárosban. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

A professzor 20 éve közös tudományos kutatást folytat Prof. Dr. Lourival Domingos Possani Postay-val, a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetem (UNAM) professzorával. A kutatásaik során szeretnék minél szélesebb körben a gyógyszerfejlesztésekbe a skorpiótoxint felhasználni.

A mostani látogatás során is a közös kutatási projekt részleteiről egyeztetett a két professzor és a látogatás keretében sor került Panyi professzor előadására is amelyet élőben közvetített az UNAM Biotechnológiai Intézetének YouTube-csatornája.