2020. augusztus 15-én Csungkingban Rubik-kocka kirakó verseny megrendezésére került sor, a város központjában található World Financial Center felhőkarcoló 73. emeletén.

2020. augusztus 15-én Csungkingban Rubik-kocka kirakó verseny megrendezésére került sor, a város központjában található World Financial Center felhőkarcoló 73. emeletén. Az esemény a Főkonzulátus társszervezésében és a Rubik-kocka hivatalos magyar forgalmazójának támogatásával valósult meg. A Rubik-kocka Kínában nagy népszerűségnek örvend, a Főkonzulátus tevékenységével a játék magyarországi vonatkozása is hangsúlyozásra került.

A rendezvényen közel 400 versenyző vett részt, Csungking, Szecsuan és Guizhou tartományokból. A versenyzők több korosztályból és játékosi szintről képviseltették magukat, akik az eredeti, 3x3-as kategóriában három fiatal korcsoportban és egy nyílt korosztályban, valamint a vakon kirakás versenyszámában indulhattak.

A rendezvényen Du Yusheng, a 3x3-as kocka kirakásának világrekordere, Li Jiazhou, a 2x2-es kocka kirakásának legfiatalabb világbajnoka, valamint Shi Xin, a 3x3-as vakon kirakott kockaverseny országos összetett második helyezettje is részt vett.